Ko sievietes varētu mācīties no vīriešiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrieši un sievietes ļoti atšķiras viens no otra savā pasaules redzējumā, kā arī pēc savas rīcības dažādās situācijās. Neviens no abiem dzimumiem nav ideāls, abiem dzimumiem piemīt savas nepilnības, tomēr nevajag aizmirst arī par katra dzimuma pozitīvajām īpašībām. Ja kādam jūsu paziņam ir kādas pozitīvas un noderīgas rakstura īpašības, kāpēc gan tās no viņa neaizgūt un neiemācīties? Un ja gribat atbrīvoties no kādas savas negatīvas īpašības, tad pie tā ir jāpiestrādā. Bet diemžēl ne visi par to aizdomājas. Tomēr reizēm ir vērts kaut ko pamācīties no pretējā dzimuma kā tāda, un šoreiz apspriedīsim, ko sievietēm ir vērts iemācīties no vīriešiem.

Tiešu domāšanu
Vīriešiem nav raksturīgi dažādi mājieni, kur nu vēl pašiem tos saprast. Intuīcija tiem čukst, ka tie, kas atklāti paziņo par savām vēlmēm, saņem vairāk nekā tie, kas par tām klusē. Tāpēc, ja vēlies no sava vīrieša Ziemassvētkos jaunu somiņu, labāk skaidri un gaiši to pasaki. Ja klusēsi un izliksies, ka nezini, ko vēlies, tad tu riskē, ka tiksi pie gludekļa vai labākajā gadījumā pie konfekšu kastes. Vīrietis priecāsies uzzināt, ko tu patiesībā vēlies, tas viņam palīdzēs izvairīties no ilgas un nogurdinošas domāšanas, ko tad īsti lai tev dāvina.

Spēju nepievērst uzmanību sīkumiem
Vīrieši reti fokusē savu uzmanību uz sīkumiem, tos uztrauc daudz nopietnākas lietas. Tie spogulī nemeklēs savu cisku trūkumus, nepārmetīs draugam, ka tas nav piezvanījis, un nenotērēs savu pēdējo naudu par somiņu, īpaši ja viņam tādu jau ir vismaz piecpadsmit. Tieši šā iemesla dēļ vīrieši biežāk nekā sievietes gūst panākumus karjerā, var atļauties dārgus pirkumus un valda pār savu dzīvi. Tāpēc šī noteikti ir īpašība, kuru sievietēm būtu vērts pamācīties no vīriešiem.

Prasmi koncentrēties
Šī, bez šaubām, ir nenovērtējama īpašība. Ja iesiet pie sava vīrieša parunāties brīdī, kad viņš ir ar kaut ko nopietni aizņemts, viņš jūs dzirdēs tikai daļēji jo viņa domas būs pie tā, ko viņš dara. Jums tas, visticamāk, nepatiks, tomēr, kā uzskata laika plānošanas speciālisti, kāda uzdevuma izpildīšanai tiks patērēts mazāk laika, ja tas tiks izpildīts uzreiz, nevis pārcelts uz citu dienu. Un gudri vīrieši to zina.

Orientāciju uz rīcību
Daudz strādājot, bieži kontaktējoties ar draugiem un regulāri nodarbojoties ar sportu, vīriešiem nav daudz laika analizēt situāciju. Ja kaut ko gribi izdarīt – tad dari. Nesaproti, kāpēc vēl nav gatavs tavs pasūtījums? Piezvani un pajautā. Gribi algas pielikumu? Ej pie priekšnieka un runā par to. Ja to neizdarīsi tu, tad neviens cits arī neizdarīs. Iespējams, ka domas spēj materializēties, bet ar rīcību ir kaut kā drošāk.

Skaidru skatījumu uz lietām
Vīrieši novērtē situāciju pēc faktiem. Mašīna dīvaini trokšņo – tātad tā ir jāved uz servisu un jāremontē, nevis jācer, ka trokšņošana izbeigsies pati par sevi. Sieviete nezvana – tātad sievietei viņš nav interesants un ir jāmeklē kāda cita. Vīriešiem viss ir vienkārši, viņi ņem vērā tikai to, ko viņi redz, dzird un saprot. Pamēģini tāpat, un tu redzēsi, cik dzīve kļūs vienkārša.

Prasmi valdīt pār savām emocijām
Tas nav nekāds noslēpums, vīrieši valda pār savām emocijām daudz labāk nekā sievietes. Tā vien šķiet, ka skaistā dzimuma pārstāves pastāvīgi atrodas emocionālā spriedzē un ka tas ir īstais iemesls, kāpēc tās var uzsprāgt kaut kāda sīkuma dēļ. Reizēm nemaz nav slikti ļaut sev atslābināties, lai nākotnē neveidotos strīdi ar tiem cilvēkiem, kas jums ir dārgi. Emocionāla noturība vienmēr ir tikusi augstu vērtēta, jo tā ļauj izvairīties no neveiklām situācijām un strīdiem.

Spēju uzskatīt sevi par labāko
Vīrieši uzskat sevi par labāko un nekautrējas publiski runāt par savām labajām īpašībām. Sievietes bieži ieraujas sevī un nespēj normāli uztvert pat komplimentus. Neskaitāmi kompleksi pat visskaistāko un gudrāko sievieti var pārvērst par nevarīgu radījumu bez kaut kādām redzamām pozitīvām īpašībām.

Augstāk vērtē draudzību
Protams, arī sieviešu vidū mēdz būt ciešas un gadiem pārbaudītas draudzības. Tomēr starp vīriešiem tādas ir daudz biežāk sastopamas. Un daudz retāki ir gadījumi, kad draudzība starp diviem vīriešiem izjūk sievietes dēļ. Sieviešu vidū analoģisku gadījumu ir vairāk. Vīrieši savu draudzību vērtē augstāk, un to ir vērts no vīriešiem pamācīties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu