9 pāru veidi, kuriem nav lemts palikt kopā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pieredzējuši psihologi un eksperti attiecību jomā jau pirmajā tikšanās reizē atzīmē to, kas palīdz pāriem nenoiet no distances vai gluži pretēji - palielina šķiršanās risku. Ieklausīsimies viņu novērojumos.

Noteikumi un likumi ir labi tāpēc, ka katram no tiem ir kāds izņēmums. Iespējams, jums paredzēja, ka pēc visiem parametriem jūs nesaderat kopā un izšķirsieties gada laikā, bet realitātē jums ir ne tikai bērni, bet jau pulciņš mazbērnu. Tādā gadījumā jums ir reāls pamats šādus novērojumus uztvert kā joku, taču daļa patiesības tajos ir. Un daļai no mums tie pat liksies noderīgi.

1. PĀRIS, KAM IR IZJAUKTS EMOCIONĀLAIS LĪDZSVARS

Ja emocionālā ziņā viens no partneriem visu darbu veic viens pats, pēc kāda laika emocionālais līdzsvars starp šiem cilvēkiem tiek izjaukts. Tas savukārt maina attiecību attīstības dinamiku. Attiecības prasa piepūli un rūpes: apliet, apgriezt izkaltušos zariņus, ravēt nezāles vai pabarot augsni. Gadās, ka viens no partneriem vienmēr pirmais prasa piedošanu, nogludina konfliktus ar ārējo pasauli vai «izdzenā mākoņus» un noslauka asaras, bet otrs vēl vairāk niķojas un parāda savas kaprīzes… jo ir tik patīkami, ka tevi lutina. Taču mūsu pašu interesēs ir tas, lai mēs nenostiprinātu savā partnerī šo galējo cīnītāja lomu.

Kādā brīdī viņš var saprast, ka attiecības ar jums aizvien vairāk līdzinās smagam darbam.

2. TIE, KAS IZVĒLAS PARTNERI AR PRASĪBU SARAKSTU ROKĀS

Nav nekā slikta tajā, ka vēlaties apprecēties ar gara auguma, sportisku ekonomistu, kurš brīvajā laikā raksta dzeju. Ir pāri, kas izskatās ideāli pēc visiem parametriem. Bet pēc kāda laika atklājas, ka viņi citādi skatās uz kādām prozaiskām dzīves vērtībām, par kurām nekad nav runājuši savā starpā. Kā, piemēram, vai laulībai ir jābūt monogāmai un kurš iznesīs atkritumu spaini.

Pragmatiskie amerikāņi laulību sakarā lieto terminu deal breaker – «noteikumi, kas traucē noslēgt darījumu» vai «ietekmējošais nelabvēlīgais faktors».

Ir nosacījumi, kuru gadījumā psihologi neiesaka stāties laulībā, un tie ir saistīti ar interešu konfliktu.

Nedrīkst tos ignorēt, ja šis konflikts attiecas uz bāzes vērtībām, ticību vai dzīvesveidu.

Piemēram, ja viens no jums paziņo, ka nemīl bērnus, ir iespēja, ka šī persona savas domas mainīs, bet lielāka varbūtība tomēr ir, ka tas nenotiks.

3. TIE, KAS CER VIENS OTRU PĀRAUDZINĀT

Jūs nevarat apprecēties ar to, par ko kļūs jūsu laulātais. Jūs precaties ar to, kas šī persona ir tagad.

Ja ir kaut kas, kas jums otrā nepatīk vai kaitina, aprodiet ar domu, ka šī īpašība nekur nepazudīs.

Ir iemesls padomāt, vai jūs spēsiet sadzīvot ar visiem šiem «netikumiem». Starp citu, ne tie visi patiesībā ir tik grūti izturami. Taupīgs? Kādreiz šī īpašība var palīdzēt tikt pāri krīzes situācijām. Viņam ir daudz radinieku, un tie ciemojas gan darba dienās, gan brīvdienās? Tas nozīmē, ka jūsu bērni uzaugs trokšņainā kompānijā, un jums nebūs jāmeklē, pie kā uz pāris stundiņām atstāt bērnu, ja kādreiz bus tāda nepieciešamība.

4. TIE, KAS MĪL ATDARĪT
Viņa piekrāpa, viņš atriebās un brīvdienās devās ar savu kolēģi. Viņš svētdienā negribēja braukt pie viņas vecākiem uz pusdienām, un tagad viņi principā vairs nedodas apciemot viņa ģimeni. Tā ir ļoti slikta īpašība jeb ieradums. Spēle turpināsies tik ilgi, kamēr viens no tā visa neizaugs un nepazaudēs interesi par šo spēli.

Rezultātā attiecības tiks pārtrauktas, lai izbeigtu strīdus un jau sen nomirušās attiecības.

5. SEKSS UN TIKAI SEKSS! NEKAS VAIRĀK

Karsts kā kafijas pupiņas tikko no grauzdētavas, prātu aptumšojošs sekss – tas ir daudzu partneru sapnis. Taču ilgstošās attiecībās reizēm būs arī jārunā. Un tad sāksies pārsteigumi.

Cik žēl, ka pilnīga saskaņa gultā ne vienmēr garantē saskaņu arī ilgstošās attiecībās.

6. NARCISU PĀRIS

Tie, ka atbilst naricistisku personību aprakstam, ir ļoti sarežģīti attiecībās.

Viņi ir tik ļoti aizņemti ar sevi, ka «aizmirst» izrādīt empātiju

un līdzjūtību savam laulātajam, bet tā ir viena no svarīgākajām ilgas un laimīgas laulības sastāvdaļām.

7. PĀRIS, KAS NEKAD NERUNĀJA PAR NAUDU
Sarunas par naudu nav tās seksīgākās, bet sākt tās vēl pirms kāzām un laiku pa laikam atgriezties pie tām laulības laikā ir vienkārši nepieciešams. Kurš strādās un vai pilnu darba dienu, cik ilgi paliksiet mājās kopā ar bērniem un kur ņemsiet finanses šim laika posmam? Jūsu izredzētais saka, ka sievietei ir jāsēž mājās ar bērniem un jāgaida vīrs no darba? Nekautrējieties un nenorijiet šo jautājumu: «Bet vai mums tam pietiks naudas, vai tu spēsi iegūt kādu papildu darbu?»

Kad ģimenē ienāk strīdi par naudu un tās tērēšanu, speciālisti to uzskata par vienu no pazīmēm, kas liecina, ka laulība drīz varētu izjukt.

8. MAIJS AR DECEMBRI

30 gadu vecuma starpība ir svarīga, kad tie ir 25 un 55 gadi, taču arī 45 un 75 tā tikai palielinās.

Protams, gribas izdzīvot savu jaunību vēlreiz, raugoties uz jaunu būtni sev blakus, un gribas, lai vīrietis blakus būtu nobriedis un spējīgs.

Izņēmumi eksistē, un mēs novēlam, lai jūs būtu šis izņēmums.

9. «EJIET PROM! NĒ! PALIECIET! PAZŪDIET, NEIZTURAMAIS PUIŠELI!»

Ir mākslinieciski pāri, kas nespēj pat dienu iztikt bez drāmas, bet tie, visticamāk, ir izņēmumi, nevis likums. Parasti šie cilvēki ir demonstratīva tipa, kuriem ir nepieciešama publikas uzmanība, nepieciešams pastāvīgs skatītājs, kaut vai tikai viens, kurš sēž tumšā zālē. Viņi arī aiziet tā, it kā būtu beidzies pēdējais cēliens viņu lugā un pēc tam sekos aplausi.

Taču visbiežāk tam seko partnera un visas viņa ģimene atvieglojuma nopūta.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu