Dzīve maģiskajā Saulgriežu realitātē. Ko mums stāsta dzīvnieki?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amritsagooblog.wordpress.com

Tieši Saulgriežu laikā vasarā mūsu dabiskā vēlme savienoties, saplūst, izkust dabā dāvā iespēju to darīt daudz vairāk veidos, nekā tas ir Latvijas klimata citos mēnešos, kad basām kājām pa rīta rasu nepastaigāsi, jo tās vienkārši nav. No otras puses – arī pati daba atveras mums, cilvēkiem, pretim vairāk. Tā ir gatava vairāk izrādīt un dot.

Vienkāršotajā teicienā ir spēcīga patiesība, kas var daudz palīdzēt: no pavasara sākas dabas ekstravertā, uz āru vērstā enerģija, savukārt no rudens dodamies iekšpusē, lai ziemas mēnešos kopā ar dabu būtu intravertāki, vērsti uz to, kas atrodas dziļumā, apceri. Viss ir vienots, kas ārpusē, tas iekšpusē, kas mikrokosmā, tas makrokosmā. Uz šādas patiesības balstās gan šamaniskā, var teikt, arī pagāniskā pasaules izjūta, to pašu apstiprina arī daudzas tā dēvētās netradicionālās medicīnas sistēmas: plaukstā, pēdā vai uz mēles ir norādes par visu organismu, atsevišķiem orgāniem. Arī iridoloģija pēc acs nosaka orgānu stāvokli.

Zinātne min svešvārdus un dēvē šo principu par fraktālu teoriju: kaut kas mazs atrodas iekšā lielākā, tas savukārt vēl lielākā un tā līdz bezgalībai. Krievu lellīšu matrjošku princips. Tas, kas seko tālāk šajā rakstā, diezin vai gluži būs zinātne tās klasiskajā izpratnē, taču kvantu zinātnes principiem par to, ka visa pirmsākums ir vibrācija, tā noteikti atbilst. Katru lietu sadalot līdz vissīkākajai daļai, nonākam pie vibrācijas. Galu galā tieši pateicoties tam – ar harmonisku vibrāciju atgriezt veselību un harmoniju ķermenī tur, kur disharmonija, – strādā dziedināšana ar augiem, aromātiem, kristāliem utt. Protams, arī ar skaņu – gan ezotērā dziedošo trauku un gongu sesijā, gan speciāli radītā konkrētās frekvencēs skanošā mūzikā.

Tātad cilvēks ir pasaules daļa – mikrokosmiska sistēma makrokosmā. Ārpusē nav nekā tāda, kā nebūtu mūsos pašos. Vērīgam skatītājam pasaule, šķietami ikdienas notikumi atveras maģiskā redzējumā. Nejaušību nav. Ja uzticamies šādai patiesībai un esam godīgi pret sevi, ļoti daudzas atbildes ir mūsu acu priekšā. Viens veids, kā gadsimtiem tie, kas dzīvo saiknē ar esību un dabu, teiksim tā – šamaniski –,atbildes iegūst, vērojot, strādājot ar dzīvniekiem.

Labi zināms ikvienam, kurš interesējas par šīm lietām, ir termins «spēka dzīvnieks».

Gan pašam cilvēkam kopumā, gan atsevišķiem enerģētiskiem centriem, gan kādai situācijai utt. Savienojoties ar dzīvnieku, meditējot par tā izpausmēm, īpašībām, kustībām, mēs varam iegūt zināšanas (ne prāta, bet sajūtu līmenī, tur, kur vārdi kļūst neiespējami) par to, kā risināt vienu vai otru jautājumu, kas viena vai otra lieta ir. No kaķiem esmu mācījusies tūkstoš lietas fiziskajam ķermenim: iezemēšanos un vienlaicīgi atbrīvotību, vieglumu un ļaušanos, psiholoģiskā ziņā – nepieķeršanos un spēju atlaist utt.

Šoreiz vairāk par tām zīmēm, kuras dāvā dzīvnieki, kas tagad vasaras pilnbrieda laikā arī vairāk nāk laukā no mežiem, atļauj sevi ieraudzīt, tā dodot ne tikai iespēju aplūkot sevi, bet arī atbildi uz mūsu jautājumiem. Sāku šo metodi vairāk lietot tad, kad kādā diezgan izšķirīgā dzīves situācijā vairāku dienu garumā periodiski redzēju kādu dzīvnieku, kuru pirms tam labi ja reizi pāris gados biju sastapusi. Un man ieteica iepazīties ar vienu sistēmu, kas balstīta senajās pirmiedzīvotāju zināšanās par šīm lietām.

Strādā vienreizēji! Turklāt tas ir vēl viens aspekts tiem (piemēram, man pašai), kuri vēlas vairāk un vairāk apgūt fantastisku un absolūti reālu lietu –

dzīvošanu maģiskajā realitātē, kad katrs dzīves notikums un šķietami ikdienišķa situācija ir likumsakarīga un skaista nianse rakstainā paklājā.

Te pavisam tikai daži piemēri, kas ņemti no dažādiem avotiem, pārsvarā Džeimija Semsa un Deivida Kārsona darbiem. Vēro dzīvniekus un putnus, viņu krāsas, kādas ir viņu darbības, kādā situācijā tie atrodas utt., un iegūsi nozīmīgu ziņu pats sev. Tas ir dziedniecības instruments (angliski šādu principu dēvē medicine), kas palīdz atgriezt mums zaudēto saikni ar visu, kas ir. Tātad tapt dziedinātiem! Lai top!

VĀRNA – Likums. Cilvēku likums bieži vien ir kas cits nekā Kosmiskais Likums. Vārna nes zīmi iepauzēt, paskatīties no attāluma. Aicina nebaidīties mainīt pieradumus, formas. Šamaniskā nozīmē – spēja mainīt formu. Kā spēka dzīvnieks aicina ieraudzīt pagātnes notikumos mācību. Senie indiāņi zināja, ka krauklis spēj vienlaicīgi redzēt pagātni, tagadni, nākotni. Fokusējies uz pozitīvo, distancējies no negācijām. Ieraugi iespējas katrā izaicinājumā.

STIRNA – Maigums, Lēnprātība. Atgādina par beznosacījuma mīlestības un pieņemšanas milzīgo spēku, kas spēj atkausēt viscietākās sirdis, uzveikt visnešķīstākos briesmoņus, ar mīlestību dziedēt vislielākās sāpes. Ja tiec konfrontēts ar cietsirdīgiem cilvēkiem vai situācijām, tad ne jau tu esi tas, kurš tiek ievainots, bet gan tieši viņi, kuri šādā veidā izpauž savas sāpes: dziedē tās ar beznosacījuma maigumu, mīlestību. Esi maigs pret sevi un visām dzīvām būtnēm dāvā maigumu.

LAPSA – Maskēšanās. Lapsas spēja saplūst ar dabu, pļavu un kļūt nemanāmai māca mūs to pašus. Arī ziemā lapsa maina sava kažoka krāsu, tādā veidā mācot mūs pielāgoties situācijai. Ja lapsa noskatījusi medījumu, viņa vispirms novēro, izpēta situāciju, nevis ātri metas virsū, māk būt neredzama citiem. Pārāk vienkāršoti ir teikt, ka lapsa māca viltīgumu: tās parādīšanās drīzāk ir aicinājums novērot situāciju no malas, pirms rīkojaties, neatklāt visiem savus plānus, vajadzības gadījumā zibenīgi tos mainīt. Saplūsti. Izvairies būt uzmanības centrā. Nepieciešamības gadījumā aizsargājies.

SPĀRE – Ilūzija. Aicina paskatīties uz esošo materiālo pasauli un ieraudzīt, ka tikai šķietami tā ir materiāla: tā veidota no elementāļu enerģijām, dabas gariem. Aicina saskatīt maģiju vissīkākajā izpausmē. Spāre aicina uz pārmaiņām: ieraugi esošās situācijas iluzoritāti un nebaidies to mainīt. Lietas nekad nav tādas kā izskatās. Izlauzies cauri ilūzijas plīvuram un ieraugi patiesību. Cieni savu iekšējo patiesību.

ZAĶIS – Bailes. Zaķa tēls aicina atklāt baiļu dabu. Izzināt bailes. Tu jūti, ka kaut kas nav kārtībā, un sāc uztraukties. Tas ved pie bailēm. Tomēr pārsvarā visas bailes ir iluzoras: kad tu ieskaties tām acīs, tu uzveic tās. Turpmāk vienmēr būs iespēja savu bailīgumu pārvērst spēkā, kā arī paļauties uz Kosmosa atbalstu ikvienā situācijā. No vājuma dzimst spēks. Aizdzen bailes. Pacelies pāri baiļu stagnējošajai enerģijai. Klausies savu sirdsbalsi.

TAURIŅŠ – Transformācija. Tauriņš atgādina mums, ka dzīve ir nebeidzama transformācija un cikliskums.

Ja gribēsi patiesi saprast, ko tauriņš tev vēlas pastāstīt, tev pašam jāsaprot, kurā no cikliem šobrīd esi.

1) Vai tas ir oliņas posms? Tā ir tikai jauna doma vai ideja?

2) Vai tas ir kūniņas posms? Vai man jāpieņem kāds lēmums?

3) Kūniņa kļuvusi lielāka, izveidojies tā dēvētais kokons – apvalks. Vai es attīstu savu ideju, daru kaut ko konkrētu, lai to realizētu?

4) Piedzimšanas posms. Vai es dalos ar savām idejām un sevis radīto? Sapratis, kurā no posmiem esi, vēro tauriņu – viņš parādīs un pastāstīs, kā rīkoties tālāk.

Tauriņš ir spēka vietu simbols, tajās vietās, kur viņš sastopams, nav negatīvu enerģiju. Tauriņš palīdzēs pārvarēt bailes atlaist vairs nevajadzīgo un uzticēties transformācijai kā dabiskam procesam. Lai pārmaiņu vēji parūpējas par tevi. Tu mainies. Godini savu transformāciju.

Ja tevi interesē saskarties un uzzināt par šādu pieeju dzīvei – vari to darīt klātienē studijas notikumos vai tiešsaistē. www.yogalifeart.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu