Ieva Ilvesa: mana sievietes dzīve ir bijusi pilna galējībām...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa jaunā kundze Ieva Ilvesa savu dzīvi ikdienā dala divās pilsētās - Rīgā un Tallinā. Viņa vēl aizvien strādā Rīgā, bet mitinās Tallinas prezidenta pilī. Arī abiem Ievas bērniem nākas nereti būt šķirtiem - viņas dēls mācās Rīgā, bet meita braukā līdzi māmiņai. Ieva sniegusi, iespējams, vienīgo interviju latviešu presē, sieviešu žurnālam - mazliet ieskatīsimies viņas atziņās.

Ievas Ilvesas atziņas intervijā žurnālam «Santa»:

  • Mācos būt lepna, iet ar paceltu galvu. Publiski izlikt sevi apskatei man bijis diezgan smags pārbaudījums.
  • Dzīve mani diezgan daudz kam ir cauri izmalusi, un esmu iemācījusies būt stipra un pastāvīga. Ne tāpēc, ka gribētu visu varēt pati, bet nav bijis citas izvēles. Atklāti sakot, ja man būtu iespēja izvēlēties, labprāt no dažām dzīves pieredzēm atteiktos.
  • Esmu augusi bez tēva, jo viņš traģiski gāja bojā, kad man bija trīs gadi. Pats notikums mani nav tā ietekmējis kā vēlākā dzīve - tas, kā mamma vienmēr viena ar visu tika galā. Mēs dzīvojām pieticīgi, mums pat nebija televizora. (..)

    Instinkts, kā pašai tikt galā, man nāk no mammas.

    (..) Bet iemācījos tikt galā ar šīm skumjām, iet tām cauri. Un tālākajā dzīvē šī prasme man izrādījās nepieciešama, īpaši, kad nomira manas meitas tēvs...

  • Mēdz teikt, ka uz katra pleciem tiek uzlikts tik daudz, cik tie var nest. Nezinu, vai kāds gluži uz maniem pleciem ko liek. Bet ir

    skaidrs, ka no grūtām situācijām nebēgu. Es nebaidos.

  • Man bija jāizcīna iekšēja cīņa, lai vispār vēl kādam vīrietim atvērtos.
  • Ar ko Tomass iekaroja? Tomass prata radīt ļoti labu kopā būšanas sajūtu. (..) Attiecības gāja savu ceļu, un mēs nepretojāmies. Ar mani dzīvē bieži nozīmīgas lietas notiek tad, kad neko negaidu.
  • Mana sievietes dzīve ir bijusi pilna galējībām, esmu jutusies gan kā pasakā, gan neticami skumji.

    Viss ir bijis ļoti spilgts - laime un sāpes.

  • Jā, man ļoti paveicies, ka esmu kopā ar Tomasu, bet ne jau statusa dēļ. Ar viņu esmu atradusi laimi, kādu no dzīves vairs negaidīju...

Vairāk lasi aizraujošo sarunu žurnāla «Santa» septembra numurā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu