Evelīna Strazdiņa: izdomājām, ka dzemdībās kopā ar mums būs arī mūsu meitiņa

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

TV raidījuma vadītājai Evelīnai Strazdiņai veinmēr šķitis, ka jebkuras sabiedrības labākā daļa ir bērni, tāpēc kādā jaukā dienā viņai radās jautājums: kāpēc es nevarētu kļūt par dūlu? «Pati esmu piedzīvojusi četras dzemdības, no kurām divas stacionārā, bet divas mājās. (..) Kad dzima ceturtais bērniņš - mēs ar vīru izdomājām, ka dzemdībās kopā ar mums būs arī mūsu Meridita,» intervijā žurnālam «Ieva» atzīstas Evelīna Strazdiņa.

Citas Evelīnas Strazdiņas atziņas intervijā «Ieva»:

* Mājās bērns dzimst savā ritmā, viņa piedzimšanai tiek dots, kā mēdz teikt, visas pasaules laiks.

Dzemdības un miers ir īsti sabiedrotie.

* Stacionārā kaut kādā ziņā tu tomēr atbildību deleģē mediķiem, bet mājdzemdībās uzņemies savu daļu atbildības. Mājās tevi nevar izdzemdināt ar stimulēšanu, tev jāpiedalās šajā procesā.

* Mana meitiņa, kurai tobrīd bija četri gadi, dzemdībās izrādījās vislabākā dūla pasaulē. Viņa turēja manu roku, savējo lika man uz pieres, palīdzēja man piecelties. Kādā brīdī gan nevarēja sagaidīt un prasīja: nu, kad beidzot tas bērniņš nāks? Tagad pret jaunāko meitiņu viņai ir izteikti mātišķas jūtas.

Domāju, ka toreiz ne tikai es kārtējo reizi piedzimu kā mamma, bet kaut kādā ziņā arī manā bērnā šī dzemdību pieredze modināja mātišķumu.

* Tas ir maģisks brīdis, kurā veidojas ļoti cieša saikne starp visiem. Arī pavisam racionāli pētījumi rāda, ka dabiskos bērniņa dzimšanas procesos sievietē mijiedarbojas ļoti daudz hormonu, kurus mēdz dēvēt par dabiskajiem opiātiem. Pēc dzemdībām šie laimes hormoni ir atrodami gan sievietes, gan bērna, gan arī tēva asinīs.

* Tie pāri, kas pēc ilgāka laika laiž pasaulē bērniņu, piedzīvo attiecību restartu.

* Man šķiet, svarīgi ir apzināties, ka

mēs neesam mūžīgi, tāpēc labāk baudīt dzīvi un mēģināt nodzīvot labi šodienu!

Pilnu interviju lasi žurnālā «Ieva»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu