Hosams Abu Meri ilgi mācījies pieņemt latviešu attiecību modeli

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hosams Abu Meri Latvijā dzīvo jau 23 gadus un varētu apgalvot, ka šajā laikā viņš ir ļoti pielāgojies latviešu kultūrai. Raidījumā «Starp mums runājot» viņš stāstīs, ko viņam bija visgrūtāk pieņemt latviešu attiecību modelī. Hosams norādīs, ka Libānas un Latvijas kultūrās ir ļoti būtiskas atšķirības, piemēram, kardināli atšķiras partneru lomu sadalījums ģimenē.

Hosama tēvs ģimenē vienmēr ir bijis galvenais, mātei atlicis vienmēr piekāpties. Taču Abu Meri jau atbraucot uz Latviju ļoti centies integrēties un pielāgoties Latvijas kultūrai. Pēc vairāk nekā divdesmit Latvijā nodzīvotiem gadiem, viņš saprot, ka vispareizāk lēmumus ģimenē ir pieņemt abiem partneriem kopā, diskusiju veidā.

Arī attiecībās ar Lindu, viņš ir daudz mācījies. Smejot gan norāda, ka bijušajai iekšlietu ministrei esot diezgan grūti runāt pretī.

Libāna ir viena no liberālākajām arābu valstīm, taču arī tur visai bieži vecāki nosaka ar ko precēsies viņu bērni. Veidot ģimenes tradīcijas, kur nu vēl pilnīgi jaunas un pieņemt citu ģimeņu noteikumus ir diezgan grūti, jāstrādā ar savi ik dienu. Cilvēkiem pieaugot ir jākļūst gudrākiem un jāmēģina atrisināt attiecības pārrunu ceļā. Kā pozitīvu iezīmi, ko ienesis ģimenē no libāņu kultūras, Hosams norādīs rūpes par vecākiem un citiem ģimenes locekļiem. Viņam ir ļoti svarīgi pāris reizes nedēļā sazināties ar saviem vecākiem. Arī ar savām meitām viņš uztur ļoti ciešas attiecības un, ja nesatiekas katru dienu, tad sazvanās pavisam noteikti.

Libānā sabiedrība ļoti nosoda šķiršanos. Ārsts norāda, ka veselīgāk esot pielikt neveselīgām attiecībām punktu, jo palikt kopā tikai bērnu vai sabiedrības nosodījuma dēļ nevajagot. Gatroenterologs atzīst, ka

vismaz 30% gadījumu, pacientiem veselības problēmas rodas no attiecību sarežģījumiem.

Viņi ar Lindu dzīvojot ļoti saticīgi. Taču esot brīži, kad par sadzīviskiem strīdiem Hosams izmanto privilēģiju gruntīgi nolamāties libāņu valodā, kas ir ļoti bagāta un sulīguma ziņā varētu to salīdzināt ar krievu mēli.

Plkst. 21.00 «STV Pirmā!» raidījumā «Starp mums runājot» viesosies arī pavārs Lauris Aleksējevs, dziedātāja Sabīne Geiba (Berezina), modes blogere Līga Zemture un deputāts, ārsts Hosams Abu Meri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu