Daina Jāņkalne: vīrietis nedrīkst sēdēt sievietei uz kakla

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Jautājums par lomu sadalījumu ģimenē ir bijis aktuāls vienmēr. Kam ir jābūt galvenajam pelnītājam? Vai ir pieņemami, ka vīrietis sēž mājās bez darba un rūpes par ģimeni tiek noveltas uz sievietes pleciem? Interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» lielākajā personību kanālā 360tv viesojās Latvijas Radio raidījuma «Kā labāk dzīvot» un STV raidījuma «Starp mums runājot» vadītāja, žurnāliste, šarmanta sieviete un spilgta personība - Daina Jāņkalne. Viņa sarunā ar Grētu Gorjučko atklās, ka Latvijas vīrieši nenovērtē savas sievietes un daudzas lietas uztver kā pašsaprotamas.

Viņasprāt, dzīvē gadās visādi un nav liela bēda, ka vīrietis kādu brīdi nepelna un ir bez darba. Taču ir svarīgi zināt, ka viņš nesēž rokas klēpī salicis un aktīvi meklē peļņas gūšanas iespējas. Daina ir pārliecināta, ka

Latvijā pārāk daudz sievietes strādā darbu, kas viņām pašām neiet pie sirds, – tikai tāpēc, lai varētu uzturēt ģimeni.

Kamēr vīrietis tai pašā laikā ilgstoši ir bez darba un līdzekļus ģimenes budžetā neienes, jo «viņš nav atradis sev tīkamu nodarbošanos». Sarunas laikā Daina metīs izaicinājumu šādiem vīriešiem, vaicājot – kāpēc nevar pelnīt abi?

Kāpēc tā vietā, lai ilgi sēdētu bez darba, vīrietis nevar strādāt kaut sākotnēji pašam ne visai tīkamu darbu, bet ar stabiliem ikmēneša ienākumiem?
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu