Vaidere: šobrīd mācos dzīvot viena... bez Artura.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Šis laiks Eiroparlamenta deputātei Inesei Vaiderei ir īpaši pārdomu bagāts un smags, jo pagājis vien mēnesis, kopš uz mūža mājām aizvadīts viņas vīrs, sporta žurnālists Arturs Vaiders. Kā Inese atzinusi intervijā žurnālam «Ieva», šobrīd viņa mācās dzīvot viena un jūtas tā, it kā viņai būtu atņemta daļa pašas. Un daļa Latvijas. Blakus viņam viss bijis vieglāk. Veselus četrdesmit gadus...

Inese intervijā atzīst, ka līdz pēdējam Artura elpas vilcienam neticējusi, ka nāksies šķirties no mīlošā vīra. «Atmet domu, ka tu varētu aiziet ātrāk par mani. (..)

Es tikai līdz 3. oktobra rītam nepieļāvu domu, ka mēs viņu neuzveiksim, ka mēs neuzvarēsim..

Cilvēks sev šo to var iestāstīt, un es šādu pārliecību sev biju iedvesusi ļoti spēcīgi.»

Arturs nevienam nestāstīja par veselības problēmām, abi bija izlēmuši to nedarīt. «Viņam nepiestāvēja būt slimam, žēlojamam. (..) Ar visu to viņš vienmēr bija labā garastāvoklī un vēl mierināja mani...»

Un nav jau brīnums, jo Inese savu vīru pazina kopš viņa 23 gadu vecuma - tātad kopā pavadīti teju četrdesmit gadu. «Es nevaru atdalīt viņu no sevis. Cilvēki man patlaban prasa - kā tu jūties? Diezgan viegli iedomāties, kā es jūtos...

Ir sajūta, ka man nocirsta puse. Tikai nedrīkstu un neļauju sev par to domāt...»

atzīst Inese Vaidere.

Kā Inese remdē savas sāpes? «Par to es ne varu, ne gribu runāt. Daudzi man saka - tu turies. Bet pie kā es turos? Esmu domājusi - es varētu aiziet uz kino, koncertu, teātri, bet mēs taču vienmēr to darījām kopā... Kā tagad būt? (..) Kad zvanīju vīram, kad viņš bija viens, viņš atbildēja: «Mēs ar Robertu...». Roberts ir mūsu kaķis, kas ir gluži kā cilvēks. Tagad arī man jāsaka: «Mēs ar Robertu...»

Pilnu interviju ar garā stipro un sirdī mīlošo Inesi Vaideri lasi žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu