«Egoiste»: TOP 10 «Gada sievietes»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes, TVNET

Noslēdzoties gadam, apkopojām «Egoistes» sieviešu nomināciju TOP 10 - Latvijas sievietes, kuras, mūsuprāt, 2016.gadā visvairāk ir pelnījušas uzslavu! Tās ir sievietes, kuras mūsu apkārtējo pasauli dara skaistāku, sirsnīgāku, stiprāku un krāšņāku.

 
Foto: LETA

Gada mamma - Aurēlija Anužīte

Pirmkārt, par «Gada mammu» mēs varam nosaukt lielāko daļu Latvijā dzīvojošu sieviešu, jo apkārtējā vide un pasaule pierāda, cik latviešu sievietēm labi padodas radīt un audzināt bērnus. Tomēr, ja jāizšķiras par vienu, tad šogad gribētos mazliet vairāk par drosmi un ticību savai vēlmei, neskatoties uz labākajiem gadiem (43), laist pasaulē savu piekto un jau sesto bērnu!

Tā ir pievilcīgā aktrise - Aurēlija Anužīte-Lauciņa, daiļā rudmate, kura šogad pasaulē laida dvīnīšus. Viņa jau bija māmiņa četrām atvasēm - tagad ģimene kļuvusi vēl par diviem bērniņiem kuplāka.

Par dvīņu nākšanu pasaulē izdevumam «Privātā Dzīve» pastāstījusi kāda ģimenei tuvu stāvoša persona, bet fakts, ka Aurēlija ir topošā māmiņa, tapis zināms jau vasarā. Pārim kopīgi ir pieci bērni - Agate, Jāzeps, Marija un nu arī pasaulē nākušie dvīņi.

Aurēlijai ir arī pieaudzis dēls no attiecībām ar aktieri Ivaru Kalniņu, bet Andrim Lauciņam ir divas atvases no iepriekšējās laulības.

Sirsnīgi sveicam aktrises Aurēlijas Anužītes-Lauciņas un uzņēmēja Andra Lauciņa ģimeni ar kuplo ģimenes pieaugumu!

 
Foto: privātais arhīvs

Gada emociju spēks - Inese Vaidere

Šis laiks Eiroparlamenta deputātei Inesei Vaiderei ir īpaši pārdomu bagāts un smags, jo pagājuši vien divi mēneši, kopš uz mūža mājām aizvadīts viņas vīrs, sporta žurnālists Arturs Vaiders. Kā Inese atzinusi intervijā žurnālam «Ieva», šobrīd viņa mācās dzīvot viena un jūtas tā, it kā viņai būtu atņemta daļa pašas. Un daļa Latvijas. Blakus viņam viss bijis vieglāk. Veselus četrdesmit gadus...

Inese intervijā atzīst, ka līdz pēdējam Artura elpas vilcienam neticējusi, ka nāksies šķirties no mīlošā vīra. «Atmet domu, ka tu varētu aiziet ātrāk par mani. (..) Es tikai līdz 3. oktobra rītam nepieļāvu domu, ka mēs viņu neuzveiksim, ka mēs neuzvarēsim.. Cilvēks sev šo to var iestāstīt, un es šādu pārliecību sev biju iedvesusi ļoti spēcīgi.»

Un nav jau brīnums, jo Inese savu vīru pazina kopš viņa 23 gadu vecuma - tātad kopā pavadīti teju četrdesmit gadu. «Es nevaru atdalīt viņu no sevis. Cilvēki man patlaban prasa - kā tu jūties? Diezgan viegli iedomāties, kā es jūtos...

Ir sajūta, ka man nocirsta puse. Tikai nedrīkstu un neļauju sev par to domāt...»

atzīst Inese Vaidere.

Šajā sēru laikā Inese piekrita intervijai, kurā izklāstīja savas sajūtas - ne katra no mums to spētu...

Ceram, ka svētku laiks kaut nedaudz ir spējis remdēt sāpes un spēt sadzīvot ar šo zaudējumu...

 
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gada talants - Elīna Garanča

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18. novembrī, Rīgas pilī notika Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija. Tajā tika godināta arī izcilā operdziedātāja Elīna Garanča (40).

Operdziedātāja Elīna Garanča valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni – saņēma par nopelniem kultūrā, izcilu radošo ieguldījumu operas mākslā un Latvijas vārda popularizēšanu pasaulē.

Elīna Garanča pasaules slavu ieguvusi ar Karmenas lomu Bizē operā «Karmena». Par panākumiem 2009. gadā viņa saņēma gan Vācijas Fonoakadēmijas Echo Klassik balvu, gan pasaulē lielākās mūzikas industrijas izstādes MIDEM klasiskās mūzikas balvu kā pasaules labākā dziedātāja starp sievietēm.

Divas reizes – 2000. gadā un 2010. gadā – saņēmusi Latvijas Lielo mūzikas balvu.

Viņas kontā ir arī tādas pasaulē nozīmīgas mūzikas balvas kā Musical America un MIDEM balvas.

Elīna Garanča dzimusi 1976. gada 16. septembrī Rīgā kordiriģenta Jāņa Garanča un dziedātājas Anitas Garančas ģimenē. 2006. gadā Elīna Rīgā salaulājās ar britu diriģentu Karelu Marku Šišonu. 2011. gada septembrī pasaulē nāca abu meita Katrīna Luīze Šišona, bet 2014. gada 10. janvārī piedzina otra meita Kristīna Sofija Šišona.

Operdziedātāji mums Latvijā ir spēcīgas personības!

 
Foto: privātais arhīvs

Gada mērķtiecība - Laura Ikauniece-Admidiņa

Ceremonijā «Latvijas Gada balva sportā 2016» par labāko sportisti otro gadu pēc kārtas atzina septiņcīņnieci Lauru Ikaunieci-Admidiņu, kas šogad Rio Olimpiādē, spītējot veselības problēmām, izcīnīja augsto ceturto vietu.

Šogad Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs latviete bija ceturtajā vietā, bet no pašai piederošā Latvijas rekorda viņa atpalika par nieka pieciem punktiem. Savukārt no bronzas medaļas Ikaunieci-Admidiņu šķīra 36 punkti.

Uz Labākās sportistes balvu pretendēja arī svarcēlāja Rebeka Koha, šķēpmetēja Madara Palameika, cīkstone Anastasija Grigorjeva un tenisiste Anastasija Sevastova.

Lepojamies!

 
Foto: privātais arhīvs

Gada radošā dvēsele - Gundega Skudriņa

Pasākumu aģentūras «Skudras Metropole» veidotā gastronomiskā performance «Gadalaiki», kas Latvijā norisinājās 2015. un 2016. gadā, šogad bija iekļuvusi starptautiskā pasākumu festivāla «European Best Event Awards 2016» finālā kategorijā Cultural Events, kas ir nozīmīgs notikums, jo šāda veida pasākumi un performances līdz šim Latvijas vārdu nav nesušas pasaulē.

Šis ir pirmais starptautiskais konkurss, kurā piedalās «Skudras Metropole», bet Latvijā notikušajos konkursos Gundegas Skudriņas producētās performances un pasākumi ir ieguvuši vairākus augstākos apbalvojumus, tostarp par gastronomisko performanci «Gadalaiki» nupat saņēma radošās izcilības festivāla «Adward 2016» pirmās pakāpes zelta ordeni.

Pateicoties Gundegas Skudriņas ticībai savām idejām un drosmei tās realizēt, pat ja citiem tas šķiet neiespējami, mūs pamana arī ārpus robežām!

Lai neapsīkst idejas, Gundega!

 
Foto: privātais arhīvs

Gada sirdsbalss - Ieva Ilvesa

Sekot savai sirdsbalsij - tā gribētos raksturot mūsu Ievas (bijušās Kupces) likteni, kas šā gada laikā ir sagriezis visu viņas dzīvi kājām gaisā. Un pats labākais, ka viņa ir spējusi ticēt savai sirdsbalsij un sekot tai, kas viņu noveda pie laimīgām laulībām gada sākumā un mazā brīnumiņa piedzimšanas gada nogalē.

Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un viņa līgavas - Latvijas ierēdnes Ievas Kupces - laulību ceremonija notika 2.janvārī Hallistes Svētās Annas baznīcā, Igaunijas Vīlandes apriņķī. Pēc pāra vēlmes ceremonijā piedalījās tikai tuvākie jaunlaulāto tuvinieki un draugi.

28.11. pasaulē nācis bijušā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un viņa laulātās draudzenes, Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdnes Ievas Ilvesas dēliņš. Dēlam dots vārds Hanss Hendriks.

Ieva Ilvesa (Kupce) ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Viņa ir strādājusi dažādās institūcijās ārlietu un drošības politikas jomā Latvijā un NATO, pievēršoties drošības, demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem.

Mācīties mums no Ievas, kura pati lēma savu likteni!

 
Foto: http://ageless.lv/

Gada cīnītāja - Una Gavare

Vai vēl Unu varētu nodēvēt par gada peldētāju - peldētāju pret straumi. Septiņu bērnu māmiņa, bloga mnemozine.lv radītāja Una Gavare šajā dzīves periodā mācās rast pietiekami spēku sevī, lai spētu notikumu gūzmai pārkāpt pāri ar augsti paceltu galvu, nevienu neievainojot.

Atgādinām, ka vasaras beigās Una Gavare izlēma mainīt savu dzīvi. Bijusī modele kopā ar visiem septiņiem bērniem aizbrauca un apmetās uz dzīvi Tenerifē. Viņa kopā ar bērniem apmetusies Ainara Gulbja apartamentos. Un, kā izrādās, viņas vīrs zinājis par sievas izvēli un tagad nolēmis bērnus atgūt tiesas ceļā. Gaidāma liela cīņa, bet Una nav nolēmusi padoties.

Una Gavare intervijā «Angeless.lv» teikusi: «Ja cita ceļa nav, visas neveselīgās saites, mezgli ir jāatraisa un jāpārcērt. Citādi no tā tikt laukā nav iespējams. Rīkoties nekad nav par vēlu.»

Vēlam izturību un spēku!

 
Foto: Edijs Pālens /LETA

Gada biznesa sieviete - Lotte Tisenkopfa-Iltnere

Šis gads ir īpašs dabīgās kosmētikas zīmola «Madara» izveidotājiem, jo paralēli zīmola desmitgadei nule griezta svinīgā atklāšanas lentīte «Madara Cosmetics» jaunajai ražotnei. «Madaras» stāstu var uzskatīt par veiksmes stāstu Latvijas ekonomikā, jo desmit gadu laikā uzņēmums izaudzis par vienu no lielākajiem kosmētikas ražotājiem Latvijā, katru gadu spējot palielināt apgrozījumu vidēji par 30%. Uzņēmuma dibinātāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere sākusi ar ziepju vārīšanu brīvajā laikā, pirms desmit gadiem uzvarējusi jauno uzņēmēju konkursā, un jau tad laboratorijā tika izstrādāti pirmie produkti, kas tirgū nonāca 2006.gadā.

Un tagad Lotte kopā ar savu mīļoto vīrieti - uzņēmuma direktoru Uldi Iltneru - pārgriezusi ražotnes atklāšanas lenti, lai radītu šo jauko kosmētiku tepat Latvijā!

Lai darba spars rit uz priekšu un veiksme uzsmaida ik uz soļa!

 
Foto: publicitātes

Gada enerģija - Grēta Gorjučko

Grētai piemīt ne tikai īpaša dzirkstele un šarms, bet arī neizsīkstoša enerģija, kas tā vien aicina to likt lietā, lai darītu lielus darbus! Šķiet, ka Grēta iespēj visu, – viņa jau vairāk nekā gadu darbojas televīzijās «STV Pirmā!» un 360TV, kur vada sarunu šovu «Starp mums runājot» un veido interviju cikla «100 personības līdz Latvijas simtgadei» raidījumus. Tāpat producē filmas un sevi īsteno kino jomā, no A līdz Z organizējot visu filmas sagatavošanas un uzņemšanas procesu. Turklāt vada arī pasākumus un veido stila lapas žurnāliem.

Bet ārpus darba ļaujas dažādiem hobijiem – gan aizraujas ar apģērbu dizainu un ar šuvējas palīdzību uzbur savas visdrosmīgākās stila idejas, gan paspilgtina sabiedrībā pazīstamu cilvēku tēlu. Vai atceries krāšņo vieglatlētes Lauras Ikaunieces-Admidiņas iznācienu «Gada Balvas sportā 2016» ceremonijā, kurā viņa žilbināja garā, ar caurspīdīgiem ielaidumiem un volāniem rotātā tērpā, kas papildināts ar elegantu kažokādas apkakli? Viņas stilu šim pasākumam veidoja tieši Grēta!

Tāpat Grēta mīl ceļot, spēlēt tenisu un dievina visu, kas saistīts ar Franciju, – franču valodu, dzīvesveidu, ēdienus un mūziku.

Ļoti trāpīgi Grētu raksturojis viņas kolēģis Valdis Melderis, nodēvējot par «bumbu ar laika degli», kas ļoti labi zina, ko grib, un spēj to panākt tieši tad, kad pati vēlas. Viņa sevī iemieso kontrolētu un trāpīgu enerģiju, kuru ar īsta juveliera precizitāti liek lietā tieši īstajā brīdī!

 
Foto: privātais arhīvs

Gada romantika - Santa Pīlēna

Sieviete - noslēpums. Sieviete, kas šajā gadā iedvesmo soli pa solītim iet pretī savai laimei. Šis gads Santai bijis bagātīgs - pilns pārsteigumu pašai un beznosacījuma mīlestības! Satikt savu otro mīlestību, tikt bildinātai un vēl uzzināt, ka Dieviņš dāvājis šai savienībai svētību - kopīgu bērniņu... Gluži kā romantiskajā kino...

Prieks par Santu, kura zina, ko vēlas no dzīves, un to spēj sasniegt tik maigi un liegi. Īsta ģimenes pavarda sargātāja.



MĒS photo @vikaniska

A photo posted by Santa Pilena (@kidsgazette) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu