Biznesa izaugsmes trenere: vispirms iemācies pateikt «nē» citiem un «jā» sev!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vai, attīstot sevi un pilnveidojot savu personību, iespējams pelnīt vairāk un būt laimīgākai? Izrādās, ka tieši šī ir viena no veiksmīgas uzņēmējdarbības panākumu atslēgām, kā arī iespēja gūt gandarījumu un prieku no tā, ko darām. Biznesa izaugsmes trenere Laila Zariņa sarunu šovā «Starp mums runājot» atklāj, ka liela daļa uzņēmēju ir tik ļoti aizņemti ar savu biznesu, ka viņiem neatliek laika dzīvot. Tāpēc nemanot piezogas sajūta: lai arī šķietami ir viss – gan veiksmīgs uzņēmums, gan ģimene, tomēr trūkst laimes un gandarījuma izjūtas.

Laila ir pārliecināta, ka panākumi ir atkarīgi no katra personības. Izmainot savu attieksmi, iespējams gūt prieku, kļūt produktīvākiem un tikt vaļā no tiem darbiem, kuri tiek darīti «no lieka». «Vispirms iemācies pateikt «nē» citiem un «jā» sev,» aicina Laila Zariņa.

Izrādās, ar «iestrēguma» sajūtu sastopas ikviens - gan mājsaimnieces, menedžeri, gan uzņēmuma vadītāji.

Taču atšķirība tā, ka «ierindas» cilvēks, sākot strādāt ar sevi un īstenojot pārmaiņas, izmaina savu dzīves vidi un telpu, bet uzņēmējs spēj ietekmēt ne tikai sevi, bet arī apkārtējo cilvēku dzīves kvalitāti.

Būtiskākās kļūdas, kas kavē gūt gandarījumu no tā, ko darām, ir neizgulēšanās un «neradīšana» darbā.

Darbu uztveram kā pienākumu un lietas, kas vienkārši ir jādara, bez mūsu pašu iesaistes un klātbūtnes. Tāpēc nereti sastopamies ar sajūtu: lai arī saņemam labu algu, apmaksātu atvaļinājumu un baudām saskaņu kolektīvā, tik un tā nejūtamies labi.

«Tas ir īstais laiks iekšējām pārmaiņām un attīstībai,» norāda personības izaugsmes trenere.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu