Vai sievietēm jādod iespēja vīriešiem uzņemties daļu no dzīves smaguma?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vai Latvijā ir spēcīgas sievietes? Vai sievietēm vispār vajag būt stiprām un tikai uz saviem pleciem mēģināt iznest visas ikdienas rūpes? Vai visu varošās latviešu sievietes, uzņemoties pārāk daudz pienākumu, patiesībā sev nenodara pāri? Žurnāliste un raidījumu vadītāja Daina Jāņkalne ir pārliecināta, ka sievietēm ir jābūt gudrām un jāatļauj vīriešiem uzņemties lielu daļu no dzīves smagumiem.

Tieši šo mācību Daina vēlas nodot arī savām meitām. «Es apprecējos diezgan vēlu un biju pieradusi visu darīt pati. Taču tas noteikti nav tas labākais rezultāts,» raidījumā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» ceturtdien, 9. februārī plkst. 22:15, kanālā 360TV atklās Jāņkalne. Daina ir pārliecināta, ka ģimenē jāpelna abiem un sievietei nebūt nevajadzētu kļūt par galveno ģimenes apgādātāju. Viņa uzskata, ka Latvijā pārāk daudz sieviešu strādā darbu, kas viņām pašām neiet pie sirds, – tikai tāpēc, lai varētu uzturēt ģimeni.

Kamēr vīrietis tai pašā laikā ilgstoši ir bez darba un līdzekļus ģimenes budžetā neienes, jo «viņš nav atradis sev tīkamu nodarbošanos».

Daina Jāņkalne veidos spraigu sarunu raidījumu «Sieviete. Personīgi»

Pieredzējušo žurnālisti Dainu Jāņkalni skatītājas jau iepazinušas kanālā «STV Pirmā!», kur ik otrdienu viņa kopā ar Valdi Melderi un Grētu Gorjučko vada populāro sarunu šovu «Starp mums runājot» un reizē veido arī rubriku «Viena diena sievietes dzīvē». Tajā viņa aci pret aci tiekas ar mājsaimniecēm, kultūristēm, medmāsām – spilgtām Latvijas sievietēm, lai kaut uz mirkli iejustos viņu dzīvē. Nu Daina ik ceturtdienu būs redzama arī kanālā 360TV pavisam jaunā un spraigā sarunu raidījumā «Sieviete. Personīgi». Ik nedēļu viņa metīs izaicinājumu sabiedrības stereotipiem un raidījumu veltīs kādai sievietei būtiskai tēmai, par ekspertiem aicinot viedokļu līderus un personības, kuras savā pieredzē gatavas dalīties ar citiem. Pirmajā raidījumā, kas 360TV būs skatāms jau 16. februāra vakarā, Daina Jāņkalne dosies skaidrot, vai arī Latvijā pazīstamas sievietes ir gatavas mainīt savu dzīvi, atteikties no spožas karjeras un visu uzmanību veltīt ģimenei. Vai katrai sievietei ir jāgrib kļūt par māti un vai katrai no mums ir jādomā par to, lai šī nācija turpinātos?

Iespējams, daudzus pārsteigs stāsts par to, ka bērnus var arī negribēt, ar kuru dalīsies jauna sieviete, kura ar ķirurga palīdzību ir īstenojusi ļoti radikālu lēmumu.

«Ja kādreiz tika uzskatīts, ka sievietes vieta ir virtuvē, baznīcā un ar bērniem, tad šobrīd viņas vieta ir visur! Turklāt – kļūdas neviens nepiedod. Cenšoties veidot vislabāko karjeru, būt visskaistākajām sievām un labākajām mammām, sievietes nereti atstāj novārtā pašas sevi. Viņas aizmirst, ka dzīve visām nav jādzīvo vienādi un nebūt nav nepieciešams būt ideālai visās frontēs. Ir jāuzdod neērti jautājumi, lai saņemtu patiesas atbildes!» par jauno raidījumu stāsta tā vadītāja Daina Jāņkalne.

Nepalaid garām provokatīvo Dainas sarunu raidījumu «Sieviete. Personīgi», kas jau no 16. februāra ik ceturtdienu plkst. 22:00 būs skatāms 360TV! Rezervē sev ceturtdienas vakarus, lai ļautos drosmīgām sarunām par atklātām un neērtām tēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu