50 Ginesa rekorda kāzu pāri, kas laulājās gaisa balonos, joprojām laimīgi kopā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 14.februārī, aprit gads kopš Pasaules Ginesa rekorda kāzām, kad Jēkabpilī ziemas gaisa balonu festivāla Love CUP 2016 laikā 50 pāri sacīja jāvārdu lidojumā gaisa balonā. Viņi visi priecīgi apliecina - gadu nodzīvojuši laimīgi kopā un šodien atzīmē savu pirmo - papīra - kāzu jubileju.

Prieku par to neslēpj gaisa balonu festivāla Love CUP 2016 direktore Inga Ūle: «Atskatoties viss notikušais šķiet neticams. Bet pāri visam ir prieks, ka pirms gada palīdzēju 100 cilvēkiem kļūt par īstām ģimenēm savā, Dieva un likuma priekšā. Netrūka pāru, kas bija izdomājuši neprecēties vispār - pat 40 gadus kopā nodzīvojuši bez kāzām! Bet, izdzirdot neparasto piedāvājumu, pārdomāja un nu jau gadu ir vīrs un sieva! Pirms pāris dienām apvaicājos, vai laimīgi, sveiki un kopā ir mani 50 pāri. Saņemot atbildes, ka visi joprojām mīloši un attiecībās valda saticība, esmu bezgala laimīga,» sajūtās gadu pēc lielā notikuma dalās Inga Ūle.

Pati viņa šā gada laikā kļuvusi par Latvijā pirmo sievieti piloti, kura saņēmusi lielā - 16 vietu gaisa balona pilota licenci un pie sasniegtā apstāties negrasās. Turklāt, 50 Ginesa rekorda kāzu pāru mudināta, viņa apņēmusies īstenot vēl kādu apsolījumu.

«Pirmā gadadiena ir papīra kāzas. Atbilstoši tradīcijām šajā jubilejā viens otram dāvina skaistu vēstuļpapīru, grāmatu, kalendāru, albumu vai citas dāvanas, kas gatavotas no papīra. Sarakstē daudzi pāri man jautāja, kad beidzot būs iznākusi grāmata par Ginesa rekorda kāzām ar atmiņām, emocijām, sajūtām un neticamajiem piedzīvojumiem, kas to radīšanas laikā nāca. Tā, viņu skubināta, nonācu pie secinājuma, ka man, kā trakās idejas autorei, jāņem vien rokās papīrs un jāraksta, kā tas bija, kā ir tagad, un jālaiž tautās grāmata. Mazums, sanāk uz otro gadadienu rīkot grāmatas prezentācijas ballīti, un tas būtu pienācīgi nopietns iemesls sanākt kopā mums visiem. Kā nekā otrā kāzu gadadiena ir kokvilnas kāzas. Tad nu iesiešu savu pirmo grāmatu visskaistākajos kokvilnas auduma vākos ar zīda izšuvumiem un rīkosim vienu jestru grāmatas prezentāciju. Pie viena palūkosim, cik divu gadu laikā bērnu sadzimis, kā esam mainījušies un auguši,» plānos dalās Inga Ūle. Viņa piebilst, ka arī tagad vairāki Ginesa rekorda kāzu pāri ir mazuļa gaidībās.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai ziemas gaisa balonu festivāla Love CUP 2016 virsuzdevumu - uzstādīt unikālu Pasaules Ginesa rekordu, kad vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulājas 50 pāri jeb 100 cilvēki, izdevās sasniegt, Inga Ūle atbild: «Daļēji. Ginesa rekorda Ukrainas organizācija sertifikātu par sasniegto rekordu piešķīra uzreiz pēc pasākuma. Savukārt ar Londonu situācija bija sarežģītāka un rezultātā rekords piešķirts netika. Par spīti tam, mēs izdarījām ko neticamu, nebijušu un grandiozu - ne velti par mums runāja no Londonas līdz Ņujorkai, no Pekinas līdz Maskavai.»

Jau ziņots, ka neparastās kāzas un Pasaules Ginesa rekorda uzstādīšana notika mīlestības tēmai veltītā un Latvijā nebijušā ziemas gaisa balonu festivālā «Love Cup 2016», kas pērn laikā no 11. līdz 14. februārim risinājās Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados. Festivāls vienkopus pulcēja turpat 30 vadošos balonu pilotus. Festivāla kulminācija notika 14.februārī - Svētā Valentīna dienā, kad, laulājoties lidojuma laikā gaisa balonos, Latvijā notika mēģinājums uzstādīt pasaules Ginesa rekordu - sasniegt vislielāko vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu