Attiecību konsultants Arturs Šulcs: aborta pretinieki ir liekuļi!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Tā ir liekulība!» par aborta pretiniekiem saka attiecību konsultants un pārmaiņu treneris Artūrs Šulcs. Viņš norāda, ka ik gadu tūkstošiem bērnu tiek izņemti no ģimenēm un ir spiesti dzīvot bērnu namos, bet adopcijas sistēma stagnē. «Es kaut kā neredzu, ka pie bērnu namiem stāvētu rinda ar abortu pretiniekiem, kuri vēlētos šos bērnus adoptēt un savā starpā cīnītos par adopcijas tiesībām. Šobrīd ik gadu tiek adoptēti vien nedaudz vairāk kā 100 bērnu, no kuriem liela daļa tiek adoptēti uz ārzemēm. Kāpēc tad aborta pretinieki nevarētu apvienoties ģimenēs, rādīt labu piemēru un uzņemties pilnu atbildību par pamestajiem bērniem?» Dainas Jāņkalnes sarunu raidījumā «Sieviete. Personīgi» kanālā 360TV, kas šoreiz runās par tik delikātu tēmu kā aborts, vaicā Artūrs Šulcs.

Viņš ir pārliecināts, ka demokrātiskā sabiedrībā cilvēka ķermenis pieder tikai un vienīgi viņam pašam. Un to drīksti kontrolēt tikai katrs cilvēks pats, nevis kādi citi spēki, politiskā vara, baznīca vai reliģija. Artūrs Šulcs vērš uzmanību, ka Latvijā nav pietiekami sakārtotas sievietes tiesības abortu izdarīt anonīmi un tas patiesībā ir viņas tiesību pārkāpums. Ja sieviete ir nolēmusi veikt abortu, viņai nebūt jārāda nedz sava pase, nedz personas kods, kā tas ir šobrīd.

Attiecību konsultants aicina cilvēkus būt tolerantiem un cienīt sievietes izvēli par labu abortam.«Sieviete nevar izturēt visas grūtniecības, kas viņas klēpī aizmetīsies. Pie kuras grūtniecības sieviete nomirs – pie astotās? Divpadsmitās? Piecpadsmitās? Ir kāds veselais saprāts, kā mēs regulējam cilvēku un savu bērnu skaitu. Nevienā no tām fanātiķu grupām, kas piedāvā aborta aizliegumu, nav daudzbērnu tēvi vai daudzbērnu mātes, kuriem pašiem ir piecpadsmit bērni, bet ģimenes automašīna ir autobuss.» savu viedoklī pauž Šulcs.

Dainas Jāņkalnes sarunu raidījums «Sieviete. Personīgi», kas jau ceturtdien būs skatāms kanālā 360TV, runās par ļoti delikātu un dziļi personisku tēmu – abortu. Jo ziņa par grūtniecību sievietei diemžēl ne vienmēr saistās tikai ar pozitīvām emocijām. Dzīve mēdz nolikt visdažādāko izvēļu priekšā un doma par grūtniecības saglabāšanu vai pārtraukšanu ir viens no skaudrākajiem lēmumiem, kas visbiežāk nodots tikai un vienīgi sievietes rokās. Apstākļi, kas liek nostāties tik radikālas izvēles priekšā var būt dažādi un ne vienmēr svešu acīm saprotami. Vai sievietes un jaunas meitenes, kuras izlemj spert šo soli, ir «slepkavas» un vai piecpadsmit gadu vecumā meitenēm vajadzētu kļūt par mātēm? Neapšaubāmas un vienas pareizas atbildes nav!

Profesionāļu viedokļi un skaudra sieviešu pieredze sarunu raidījumā «Sieviete. Personīgi « «viņas ceturtdienā», 9. martā plkst. 22:00, kanālā 360TV!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu