Laulības šķiršanas ierocis - bērns! Nežēlīgi un nepiedodami.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Laulības mēdz izjukt gan tiem, kas visu pirms kāzām rūpīgi ir izplānojuši, gan tiem, kuri ar «rozā brillēm» uz acīm apprecējušies uzreiz pēc iepazīšanās. Tad nākas ļoti ciest gan emocionāli, gan finansiāli, jaucot ārā tik rūpīgi būvēto šūniņu, ko saucam par ģimeni. «Sakārtotas mantiskās lietas un «papīri» ir kārtībā līdz brīdim, kad tiek sākts laulības šķiršanas process.

Tad arī sākas domstarpības, jo cilvēki ir ļoti mantkārīgi un savā starpā plēšas tieši mantas dēļ,» Dainas Jāņkalnes sarunu raidījumā «Sieviete. Personīgi», kas jau rīt plkst. 22:00 būs skatāms kanālā 360TV, par laulības dzīves priekšrocībām un trūkumiem runās advokāte Santa Lubgane. «Pat pie vislabākajām attiecībām šķiroties ir stress. Bet ir, protams, arī drāmas.

Tad cilvēki liet lietā visus ieročus. Un pats galvenais ierocis ir bērns. Neapzināti ar bērnu kā ieroci it kā dara pāri otram cilvēkam,

nesaprotot, ka patiesībā cieš tieši bērns,» savā pieredzē dalās Santa Lubgane. Advokāte arī norāda, ka vecāku saasināto attiecību dēļ bērnu emocionālajai veselībai tiek nodarīts būtisks kaitējums. «Bērniem diemžēl ir jāiet pie psihiatra, jo psihologs vairs palīdzēt nevar. Viņi kasās, čurā gultā, viņiem ir acu tiki, jo bail izpaust informāciju par otru vecāku. Taču pats briesmīgākais ir, kad cilvēki aiziet līdz bērnu zagšanai,» tā advokāte.

Šajā «Sieviete. Personīgi» sērijā Daina Jāņkalne meklēs atbildi uz vienmēr aktuālo jautājumu – precēties vai neprecēties? Kopš sabiedrība vairs nenosoda kopdzīvi bez laulības, aizvien biežāk cilvēki secina, ka

kāzas patiesībā neko nemaina, un viņi turpina dzīvot kopā neprecoties. Kādi ir iemesli šim lēmumam?

Viens no iekārojamākajiem Latvijas vecpuišiem aktieris Lauris Dzelzītis atklās, ka laulība, viņaprāt, jau sākotnēji ir pārāk nolemta neveiksmei, tāpēc viņš nav gatavs zaudēt savu brīvību, kurā jūtās ļoti ērti. Bet producente un personības izaugsmes trenere Anna Krimele atceras, ka pirms došanās pie altāra piedzīvojusi paniskas bailes un ilgi nav spējusi saņemties. Vaicāta, kas tad īsti mainās pēc laulībām, skaistumkopšanas salona «BBBinnija» īpašniece Binnija Ārberga neslēps, ka, kļūstot par sievu, iemantojusi lielāku drošības sajūtu un, ja vien būtu īstais cilvēks blakus, viņa būtu gatava precēties vēlreiz. Vai uzvilkt pirkstā laulības gredzenu grib tikai sievietes? Vai arī vīrieši patiesībā vēlas nostiprināt attiecības juridiski un kāda vispār jēga no šādas savienības, ja neskaita garīgos ieguvumus?

Sabiedrībā pazīstamu cilvēku personīgā pieredze un viedokļi par laulību Dainas Jāņkalnes sarunu raidījumā «Sieviete. Personīgi» Viņas ceturtdienā, 23. martā plkst. 22:00 kanālā 360TV!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu