8 lietas, ko laimīgi pāri dara pirms došanās gulēt

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsdienās lielākā daļa cilvēku ikdienā ir aizņemti ar darbu, bērniem, rēķiniem un jebko citu. Diemžēl daļai pāru pēc ilgākas kopdzīves kļūst arvien grūtāk atrast laiku vienam priekš otra. Neskatoties uz to, cik aizņemts ir vīrietis vai sieviete, ir ļoti būtiski pavadīt laiku diviem vien. Kaut vai 10 minūtes aizņemtā dienā, ko pavadīt divatā ar mīļoto cilvēku, ir gana, lai apzinātos, ka viens otram joprojām esat svarīgi.

Portāls «The Huffington Post» apkopojis vairāku speciālistu ieteikumus par lietām, ko laimīgi pāri dara katru vakaru pirms gulētiešanas.

1. Apmainās ar mīļām frāzēm

Neskatoties uz visu to, kas ir noticis dienas laikā, ir būtiski pacensties un atgādināt savam mīļotajam cilvēkam, cik ļoti tu viņu mīli. Psiholoģe Raiena Hovsa uzskata, ka mīļi vārdi ir jāsaka no sirds, nevis tāpēc, ka tas ir obligāti nepieciešams.

2. Iet gulēt vienā un tajā pašā laikā

Ļoti daudzi pāri mūsdienās iet gulēt katrs savā laikā, tomēr laimīgi pāri cenšas to darīt vienlaicīgi. Došanās pie miera vienā un tajā pašā laikā veicina savstarpējo saikni un ļauj cilvēkiem sajust intimitāti.

3. Nelieto elektroniskas ierīces

Nav noslēpums, ka dzīvojam digitālā laikmetā, kad visapkārt ir elektroniskas ierīces, tomēr ir ļoti būtiski, lai pāri, pavadot laiku kopā, šīs ierīces neizmantotu. Pāru terapeite Keri Karola norāda, ka dažreiz ir pat ļoti vērtīgi sarunāt, ka telefoni netiek izmantoti pēc pulksten deviņiem vakarā vai arī, ka tie netiek izmantoti gultā. Šādā veidā jūs veicināsiet komunikāciju savā starpā, kā arī izjutīsiet tuvību, norāda terapeite.

4. Apzinās miega būtiskumu

Gan vīrietim, gan sievietei ir būtiski apzināties, ka miegs ir ļoti svarīgs. Pāriem vajadzētu apzināties, ka kārtīgs miegs uzlabo noskaņojumu nākamajā dienā, kas būtiski ietekmē jūsu kopā pavadīto laiku, tāpēc ne vienmēr pārmērīgi ilga čalošana ir nepieciešama, norāda pāru terapeite Mišela Deivisa.

5. Dodas gulēt uz pozitīvas nots

Pateicības izrādīšana ir lielisks veids, kā uzlabot garastāvokli ne tikai sev, bet arī mīļotajam cilvēkam. Pavadiet vakaru kopā, pastāstot viens otram par pozitīvām lietām, kas dienas laikā notika un par kurām jūtaties pateicīgi. Šādā veidā diena beigsies uz pozitīvas nots.

6. Nesaskaņas atstāj dienai

Attiecību konsultants Kurts Smits norāda, ka patiesībā laimīgi pāri savas nesaskaņas nemēģina atrisināt pirms gulētiešanas. Viņš uzskata, ka negatīvu lietu pārrunāšana vakarā, kad esi noguris un ne īpaši pacietīgs, nav tas labākais veids, kā visu nokārtot. Smits norāda, ka vakaros pāriem vajadzētu nevis strīdēties, bet gan atvēlēt laiku intimitātei. Savukārt nesaskaņas būtu jāizrunā dienas laikā.

7. Pastāsta un uzklausa viens otru

Pastāsti savam mīļotajam cilvēkam par negatīvām lietām, kuras dienas laikā piedzīvoji. Šādā veidā tu jutīsies uzklausīta un nākamajā dienā par to jutīsies daudz labāk. Tomēr jāatceras, ka pārmērīga negatīvu lietu «pārcilāšana» var vairot negatīvas emocijas arī starp jums, tāpēc atvēli tam 15-30 minūtes sava laika.

8. Ļauj bērniem palikt savā istabā

Pāra guļamistabai vajadzētu būt telpai, kurā jūs uzturaties divatā. Protams, vecākiem ar bērniem varētu būt grūti to realizēt, tomēr pāriem vajadzētu atcerēties, ka intimitāte ir būtiska lieta. Kad tuvojas vakars, centieties aicināt bērnus pavadīt laiku un doties gulēt savās istabās. Tas, ka esat vecāki, nenozīmē, ka jums nav vajadzīgs privātums, norāda attiecību konsultants.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu