Tiguls: vīrietim sieviete vienkārši jāmīl!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Komponists Raimonds Tiguls sevi vienmēr dēvējis par vienpati, kaut nu jau divus gadus šī talantīgās personība ir vīra kārtā. «Mēs ar Kitiju kaut kā tā harmoniski saplūdām. Domāju, ka pats esmu kļuvis harmoniskāks,» intervijā žurnālam «Ieva» stāsta Raimonds Tiguls.

«Mēs Talsos arī satikāmies, ģimnāzijas salidojumā. Bija skaisti. Pirmās sarunas notika diezgan attālināti, mēs sarakstījāmies sociālajos tīklos, jo es tajā laikā biju Ņujorkā. Kitija jau pirms tam bija nākusi uz Tiguļkalna koncertiem, un tajā kalnā mēs arī apprecējāmies,» romantisko notikumu intervijā žurnālam «Ieva» atceras Raimonds Tiguls. «Mēs viens otru tā labi papildinām. Mums kopā ir labi, viņa brauc līdzi, kad man ir koncerti ārzemēs, un bieži palīdz ar padomu.»

Es dažreiz pat brīnos, ka agrāk viens pats bez viņas vispār varēju kaut kur nonākt.



Uz jautājumu, kāpēc dzīvē sanācis tā, ka precības nākušas tik vēlu, Raimonds atklāti stāsta: «Laikam jau katram vienkārši pienāk tas brīdis - vienam agrāk, citam vēlāk. Kad man bija astoņpadsmit, es varbūt arī biju gatavs precēties, bet, kad bija divdesmit trīs un divdesmit pieci, galīgi nebiju tam gatavs.

Atrados meklējumos, un vienu brīdi pat biju apņēmies vispār iet dzīvot klosterī.

Bet katrā ziņā tādi sievas meklējumi man nav bijuši.

Gaidīju īsto brīdi un domāju, ka kaut kam dzīvē jānotiek pašam no sevis.

Gaidīju un ticēju brīnumam, kas kādreiz notiks. Tam gan es ticēju.»

Kad Raimonds stāsta par attiecībām, viņš visu definē vienkārši - vīrietim sieviete vienkārši jāmīl! «Mēs ar Kitiju abi esam aktīvi. Tikko bijām Austrālijā un braucām cauri tuksnesim, tur kustība pa otru pusi, braukt grūtāk, un es kā vīrietis normāli uztvēru, ka mašīna jāvada man. Bet izrādījās, ka Kitija arī pilnīgi mierīgi var braukt. Un tad mēs braucām pārmaiņus. Tā tās mūsu harmoniskās attiecības veidojas.

To kādreiz Stings ir teicis, ka vīrieša loma mūsu gadsimtā ir krietni izmainījusies.

Tāpēc večiem daudzos gadījumos jāatrod sava vieta - kas tad viņš ir?

Kādreiz tas viss bija skaidrs - ja liela ģimene dzīvo laukos, tad skaidrs, ka vīrs iet katru rītu darbos un sieva pa māju ar bērniem. Neviens nevarēja iedomāties, ka vīrs sēdēs mājās un auklēs bērnus, bet sieva ars un ies meža darbos. Mēs ar Kitiju katrs esam atraduši savu ceļu. Mums pat nav nekad par to bijušas domstarpības. Man parasti ļoti patīk mūsu kopīgie braucieni. Sieva diezgan daudz zina par dažādām vietām.»

Vairāk lasi šīs nedēļas žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu