Kantāne atklāj, cik romantiski Ziedonis viņu bildinājis

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Teātra un kino aktrise, bijusī politiķe, sabiedriskā darbiniece Ausma Kantāne-Ziedone ar savu vīru Imantu Ziedoni vienojusies, ka tad, kad pienāks tā stunda, viņa atdusēsies blakus dzejniekam Ragaciema kapu kalniņā, bet pirms tas ir noticis Kantāne atklājusi visai interesantas detaļas par abu kopdzīvi.

Sniedzot interviju izdevumam «Mājas Viesis», Kantāne komentējusi to, kā šos gadus spēja sadzīvot abu radošo personību ego.

«Mūsu svaru kausi nebija līdzsvarā - es to novērtēju un sapratu: ja nepiekāpšos, Imantu zaudēšu. Man bija jāizvēlas,» par laulības dzīvi izteikusies Kantāne.

Savukārt, runājot par atzīšanos mīlestībā, Kantāne teikusi: «Par to mēs nerunājām, taču jutām, ka abi esam - kā tagad saka - vienā frekvencē.

Imants izdomāja mani par Auķi saukt, un man tas patika, jo esmu atvērtais un tiešais tips;

ar to arī iepatikos viņa tēvam un mātei».

Taču, iespējams, neparastākais ir veids, kādā Ausma tika bildināta.

«Viņš neko tādu nedarīja, vismaz ne tā kā visi. Uzkāpa pie mums uz dzīvokli (tolaik dzīvoju ar vecākiem mājā pie Brīvības pieminekļa), līdzi viņam bija cirvītis.

Kā ienāca, cirvīti ietrieca stenderē, un tā tas tur karājās,

kamēr viņš mani no turienes aizveda. Tāds bija Ziedoņa bildinājums.»

Tautas dzejnieks Imants Ziedonis mūžībā aizgāja 2013. gada 27. februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu