Pazīmes, kas liecina - attiecības ir nolemtas kraham

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Saticība un mīlestība var būt pastāvīga, taču dažkārt vajadzīgi tikai pāris vārdi, lai attiecības pārvērstos par nemitīgiem strīdiem un klaigāšanu. Lai arī šādās situācijās pāri bieži vien saprot, ka turpmāk viņiem būs jāiet katram savs ceļš, daži no viņiem joprojām ir kopā un nesaprot vai negrib saprast, ka ir pienācis īstais brīdis šķirties.

Pastāv skaidras pazīmes, kas liecina, ka attiecības ne tikai tuvojas izskaņai, bet vairs nav arī patīkamas, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent». Attieksme un izturēšanās pret otru cilvēku ir ļoti būtiska - pāru terapeite Barbara Blūmfilda savā grāmatā «Couple Therapy: Dramas of Love and Sex» skaidro, ka noniecināšana un necieņas izrādīšana gan privāti, gan sabiedrībā ir viena no būtiskākajām pazīmēm.

Vēl viena pazīme ir emocionālā vardarbība. Partneris var būt apburošs sabiedrībā, taču aiz aizvērtām durvīm var pārvērsties par pavisam citu cilvēku. Ja tavs partneris nevēlas, lai tu satiec draugus un ģimeni, kā arī grib, lai tu visu laiku strādā no mājām, tā ir viena no emocionālās vardarbības pazīmēm. Pārlieku liela kontrolēšana jūsu attiecībām nenāks par labu, tāpēc sacīt ardievas šādā brīdī ir vienīgā iespēja.

Būtiska ir arī savstarpējā komunikācija un vēlēšanās būt otra tuvumā.

Ja nespēj izdomāt nevienu tematu, par kuru jūs abi varētu padiskutēt, kā arī ar partneri nevēlies nekādu fizisku kontaktu, tā noteikti nav laba zīme.

Lai arī nereti pāriem savstarpējā komunikācija var sagādāt grūtības, to var viegli iemācīties, vien jāsaprot, vai jums abiem vispār ir vēlēšanās to darīt.

Tomēr tad, ja prātā iezogas doma par dzīvi bez sava partnera vai ar citu cilvēku, tas nenozīmē, ka attiecības nekavējoties jāpārtrauc. Blūmfilda norāda, ka pasapņot par alternatīviem scenārijiem ir pat ļoti veselīgi. Savu iztēli cilvēkiem nevajadzētu ierobežot, tomēr sapņu realizēšana ir kaut kas pavisam cits.

«Mēs visi domājam par citādākām nākotnēm, un tas var būt labs veids, kā atgādināt sev pašam par dzīves vērtībām un mērķiem,» saka pāru terapeite. «Saviem klientiem, kuri cenšas sevi izprast, es vienmēr jautāju:

«Vai tu dzīvē vari sasniegt to, ko vēlies, un palikt esošajās attiecībās?»»

Jāatceras, ka visu laiku strīdēties par vienām un tām pašām lietām pārsvarā vienmēr nozīmē to, ka vismaz vienam no jums ar šīm attiecībām jāstrādā vairāk. Iespējams, jāmeklē profesionāļu palīdzība, lai izprastu savu vai partnera rīcību.

Tas pats attiecināms uz nesaskaņām, kuras atkārtojas dažādās attiecībās.

«Parasti ir kāds vienots elements, kāpēc mēs izvēlamies mūsu partnerus, dažreiz šie iemesli nav tik veselīgi, tāpēc ir svarīgi izprast, kāpēc turpinām kāpt uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem,» norāda Blūmfilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu