10 iemesli, kāpēc nedrīkst strādāt darbu, kas nepatīk

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Darbs mums katram ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Mēs to izvēlamies, strādājam, darām, ko varam, bet dažkārt tas mums nenes gaidīto gandarījumu. Katru rītu celties un iet uz darbu, kurš nepatīk, ar laiku var palikt arvien grūtāk un mokošāk. Lūk, iemesli, par kuriem padomāt, lai, iespējams, beidzot mainītu nodarbošanos!

Degradēšanās. Strādājot darbu, kurš nepatīk, tev var zust interese iemācīties ko jaunu. Katru dienu darīt vienu un to pašu var sākt kļūt apnicīgi. Parasti, kad iestājas rutīna, mēs meklējam iespējas kaut ko mainīt un sevi pilnveidot. Ja darba sfēra tev šķitīs nesaistoša, tad arī sevi pilnveidot neizdosies.

Cietīs darba vieta. Pavisam noteikti. Un patiesībā uzņēmuma īpašnieks vai vadītāji nav vainīgi pie tā, ka tev šis darbs nepatīk. Ja iesi uz darbu ar sakostiem zobiem, tad diez vai būsi ieinteresēta celt uzņēmuma tēlu vai darīt visu uzņēmuma labā. Firmai nevajadzētu ciest tādēļ, ka kādam tur nepatīk atrasties.

Kļūs fiziski grūti. Piekritīsi, ka ja dienā gaidāms kas interesants un jauks, tad no rīta tā vien gribas ātrāk celties un tam gatavoties, vai ne? Ar darbu ir līdzīgi – ja dari to, kas patīk, tad nebūs nekādu problēmu no rītiem pamosties. Tomēr, ja uz darbu iet nemaz negribas, tad arī no rītiem kļūs fiziski grūtāk!

Nejutīsi gandarījumu. Tas taču ir tik jauki, ka par saviem sasniegumiem vari justies lepna un gandarīta. Darbā, ko mīli, to sajust nebūs nekādu problēmu. Savukārt darbā, ko nespēj ciest, to sajust nevarēsi. Kādēļ? Tādēļ, ka nespēsi gūt panākumus. Un pat ja izdosies ko sasniegt, tad no sirds nespēsi par to priecāties. Jo kā gan lai priecājas par to, kas pašai nepatīk?

Nepatika pret sevi. Par to, kas esi un par to, kas varēji būt. Strādājot darbu, kas nepatīk, tu noteikti ne reizi vien esi iedomājusies, ka tādu savu dzīvi iztēlojusies nebiji. Tev bija citi sapņi un citi mērķi. Nepatika pret sevi ir bīstama, un tas var būt sākums pat depresijai. Nepieļauj to!

Kaitīgi veselībai. Lai arī cik skumji tas būtu, arī darbs ir tas, kas mēdz bojāt cilvēkam pašu dārgāko – veselību. Darbā, kurā nejūties labi, nervi noteikti ir uzvilki un apetīte slikta. Aizejot mājās, tā vien gribas vakarā izdzert vīna glāzi un atkrist gultā. Par sporta nodarbībām arī domāt noteikti pat negribas. Pazīstama situācija? Ja jā, tad konkrētais darbs noteikti nav domāts tev. Saudzē sevi!

Lielās iespējas palaišana. Tev bija sapnis kļūt par aktrisi, ziņu moderatori vai sākt savu biznesu? Tā vietā tu tagad strādā desmit stundas dienā kādam citam. Sēdi birojā uz vietas un pat nesaproti, kādēļ. Neļauj saviem sapņiem pazust. Sastādi plānu un rīkojies! Uzraksti uz lapas, kas tev jāpaveic, lai tiktu pie kārotā darba, un rīkojies!

Pašapziņas krišanās. Ir tik ļoti svarīgi būt par sevi pārliecinātam. Tas sniedz apmierinājumu un ceļ pašapziņu. Darbā, ko nevari ciest, pašapziņa tikai kritīsies, jo nespēsi gūt panākumus. Tu redzēsi, ka kolēģi, kuriem šis, iespējams, ir sapņu darbs, nepārtraukti sasniedz jaunus panākumus un ir ar sevi apmierināti. Tas var tevi sarūgtināt. Neļauj sevi iespaidot un meklē darbu, kur spēsi sevi pilnveidot!

Dzīvojam vienu reizi. Atceries šo ik reizi, kad dari to, kas tev nepatīk. Laiks iet un, godīgi sakot, gluži jaunākas arī mēs nepaliekam. Būtu no sirds žēl, ja pēc trīsdesmit gadiem uz savā dzīvē paveikto būtu jāskatās ar skumjām. Ideāli, ja varēsi atskatīties uz paveikto un teikt: «Es izbaudīju ik dienu un katru dienu darīju to, ko mīlu!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu