Situācijas, kad kategoriski nedrīkst klusēt. Īpaši seksā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pat tad, ja tu esi cilvēks, kurš vienmēr radis visus jautājumus atrisināt mierīgā ceļā un kam nepatīk konfliktēt un noskaidrot attiecības, ir situācijas, kurās klusēt nav prāta darbs.

Tev tik ļoti gribētos nekad nestrīdēties, nenodarīt nevienam pāri, neradīt liekas problēmas, vienkārši dzīvot un cītīgi strādāt, mīlēt savu ģimeni un priecāties kopā ar draugiem. Tieši tāpēc tu centies nekad nekonfliktēt un cilvēkiem, neizrādīt pretenzijas. Tevi noteikti citi uzskata par ļoti komfortablu un ērtu cilvēku. Tikai būtu svarīgi uzzināt, vai, būdama ērta, tu nenodari pāri pati sev?
Te nu būs dažas situācijas, kurās savas tiesības būtu jāaizstāv. Lai nu kā, lemt tev pašai.

1. Kad tev nodara sāpes

Un ne jau tikai dvēseles sāpes, bet tieši fiziskās! Tu varbūt iebildīsi, ka vienmēr aizrādi, ja tev kāds autobusā uzkāpj uz kājas? Jā, iespējams. Bet tad, kad tu atrodies gultā kopā ar pašas vīru un viņš seksa laikā nodara tev sāpes, tu viņam to saki? Vai arī ciet klusējot? Tad zini, ka vīrietis nav gaišreģis un bieži vien viņš var nejust, ka tev ir sāpīgi.

Pasaki viņam to. Ja viņš tevi mīl, viņš noteikti pievērsīs tam uzmanību un rīkosies uzmanīgāk.

Ja nē, tad… Diez vai tev ir pa ceļam ar to sasodīto egoistu…

Vīrieša klusēšana ir noraidījuma zīme, sievietes klusēšana – piekrišana.
/Nezināms autors/

2. Kad ar tevi manipulē

Tu labi redzi, ka draudzene liekuļo tev ar vienu vienīgu mērķi – lai tu izdarītu to, ko viņa vēlas un kas viņai ir izdevīgi. Pakļaujoties viņas manipulācijām, tu ne tikai viņas acīs izskaties kā muļķīte, bet arī pati sevī nostiprināsi upura kompleksu. Un pēc tam jau nav ko sūdzēties par to, ka visi tevi izmanto un tu klusējot ciet. Pasaki visu, ko domā par viņu un viņas metodēm, – un tev kļūs daudz vieglāk dzīvot.

3. Kad ignorē tavas vajadzības

Mājinieki, zinot, ka pēc garas darba dienas esi nogurusi, vienalga prasa no tevis, lai mājā būtu ideāla kārtība, lai būtu sagatavotas vakariņas un nodrošināts komforts. Ja tu paklausīgi, knapi ienākusi pa durvīm, skrien pie plīts un, kājās stāvot, aizmiedz, veicot kārtējo uzkopšanu, neceri, ka kāds šo tavu pašuzupurēšanos novērtēs. Tāpēc, ka pati esi atļāvusi tā pret tevi izturēties, tāpēc, ka pati necieni savu laiku un enerģiju, un viņi ir pieraduši, ka tu to dari. Tāpēc sanāk, ka tev ir tūkstošiem dažādu pienākumu un nekādu tiesību. Ja tevi tas neapmierina, iemācies paust savas vajadzības, cienīt sevi un savu laiku un pateikt «nē». Tad arī viņi tevi novērtēs.
P.S. Un iemācies deleģēt savus pienākumus. Māju uzkopt var arī meita, traukus nomazgāt – vīrs, un dēls var iznest atkritumus.

4. Kad tevi māna

Tu vari izlikties, ka nejūti smēķu smaku, kas nāk no tava dēla-pusaudža, un vari izlikties, ka neredzi pielaboto lapu viņa dienasgrāmatā. Taču aiz šīs mānīšanās, īpaši tad, ja to dara tuvs cilvēks, vienmēr slēpjas kaut kāda problēma. Lūk, arī par to vajag runāt. Varbūt dēls baidās, ka, uzzinājusi par viņa nesekmīgajām atzīmēm, tu būsi sarūgtināta un pārstāsi viņu mīlēt? Mānīšanās vienmēr saistās ar problēmām attiecībās, tāpēc šeit nebūtu labi piekopt strausa politiku.

Noskaidro, izrunā, un lieta darīta. Visiem paliks labi.

5. Kad tev liek darīt to, kas tev ir pretīgi

Katram cilvēkam ir kādi savi principi, kurus pārkāpjot viņš zaudē pašcieņu. Tas bieži ir daudz nopietnāk, nekā varam iedomāties! Ejot sava šefa pavadā un palīdzot «izēst» no kolektīva kolēģi, tu vari saglabāt priekšniecības labvēlību, bet zaudēt cieņu kolēģu un savās acīs. Vai tas tev ir vajadzīgs? Iespējams, piespiežot darīt kaut ko, kas ir pretrunā ar tavu pārliecību un principiem, tavs sarunu partneris tev piedāvā kādus labumus, un tev sākumā šķiet, ka šāds darījums būs abpusēji izdevīgs.

Pajautā savai sirdij, tā noteikti zina, ko tev ir un ko nav vērts darīt.

Avots http://www.econet.ru

Tulkoja Ginta FS

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu