Paradokss: rūpes par sevi lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata par egoismu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

30. jūnijā plkst. 16.00-17.30 Cēsīs, sarunu festivālā «LAMPA» uz «Apgaismo» skatuves, notiks diskusija «Parūpējies par sevi!», kurā piedalīsies diētas ārsts Dr. Andis Brēmanis un AS «Grindeks» pārstāvis Dr. Egils Einārs Jurševics. Ikviens klātienē varēs iesaistīties diskusijā un uzdot jautājumus, kā arī tā būs vērojama tiešraidē «LMT Straume».

«Lai cik paradoksāli tas izklausītos, rūpes par sevi lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata par egoisma izpausmi*. Lai arī cilvēki zina principu

«vispirms skābekļa maska sev, tad palīdzība citiem», ikdienā viņi to nepraktizē.

Aktīvs dzīvesveids, regulāras veselības pārbaudes, laika veltīšana atpūtai un miegam ir daži no piemēriem, kā cilvēkam par sevi jārūpējas ikdienā. Lai atgādinātu, ka rūpes par sevi ir ne vien cilvēka labsajūtas, bet visas veselības pamats, AS «Grindeks» festivālā raisīs diskusiju, kā varam uzlabot savu dzīvesveidu,» iesaistīties diskusijā aicina Dr. Egils Einārs Jurševics, AS «Grindeks» valdes priekšsēdētāja padomnieks nozares politikas jautājumos.

Dr. Andis Brēmanis papildina: «Rūpēs par sevi ikdienas uzturam ir milzīga loma, un pats svarīgākais ir tā daudzveidība un mērenība. Ikdienā cilvēki mēdz grēkot ar pārāk «šauru» produktu klāstu, turklāt nereti tos lieto neadekvātās proporcijās - piedevas vai našķus patērē kā pamatlietas. Piemēram, kūkas gabals svētkos ir maza bēda, bet organismam par labu nenāk, ja konditoreja, kā bulciņas, cepumi u.c., aizstāj ikdienas maltītes.»

Diskusijas «Parūpējies par sevi» dalībnieki

Dr. Andis Brēmanis

Ārsts dietologs, Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs. Diētas ārsts Dr. Andis Brēmanis ir pacientu vidū novērtēts speciālists uztura jautājumos dažādu slimību gadījumos - svara problēmas, gremošanas orgānu slimības, paaugstināts asinsspiediens, holesterīna vielmaiņas traucējumi, cukura diabēts u.c.

Dr. Egils Einārs Jurševics

Ārsts pediatrs, savulaik vadījis Liepājas rajona centrālās slimnīcas Priekulē Bērnu nodaļu, bijis LR Labklājības ministrijas Ārstniecības departamenta direktors, pašreiz ir AS «Grindeks» valdes priekšsēdētāja padomnieks nozares politikas jautājumos, kā arī Latvijas patentbrīvo medikamentu asociācijas valdes priekšsēdētājs.

Ar Sarunu festivāla LAMPA programmu var iepazīties www.festivalslampa.lv. Kā ierasts, tas notiek Cēsu pils parkā divu dienu garumā. Šogad - 30. jūnijā un 1. jūlijā. Ieeja bez maksas.

* «GfK Baltic» veica Latvijas interneta lietotāju pētījumu 2016. gada nogalē, aptaujājot 1005 respondentus vecumā no 16 līdz 65 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu