Bērnu drošībai veltītais pasākums Mežparkā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Domājot par bērna drošību, vecākiem vissvarīgākā ir iespēja pārliecināties, ka ar atvasi viss kārtībā (59%), piezvanot vai tiešsaistē redzot reālo atrašanās vietu (37%), liecina organizācijas «Māmiņu klubs» un mobilo sakaru operatora BITE kopīgi veiktā aptauja*.

Lai zinātu, kur atrodas bērni, aptuveni 7% vecāku ir izmantojuši mobilās lietotnes, bet īpašas ierīces ar iebūvētu GPS funkciju (pulksteņus, atslēgu piekariņus u.tml.) – 12% aptaujāto vecāku.

«Ikvienam vecākam bērnu drošība ir pirmajā vietā. Arī man kā mammai ir ļoti svarīgi zināt gan to, kā mana meita jūtas, gan to, kur viņa atrodas, kad neesam kopā.

Ar bērniem var un vajag izrunāt dažādus ar drošību saistītos jautājumus, taču vienlaikus vecāki var ņemt talkā tehnoloģijas

– mobilās aplikācijas un viedierīces,» skaidroja uzņēmuma mārketinga vadītāja Diāna Šmite.

Tādēļ, tuvojoties jaunajam mācību gadam, kad bērni atgriezīsies bērnudārzos, pastāvīgi dosies uz skolu, pulciņiem, sporta nodarbībām un citām ārpusklases aktivitātēm un ne vienmēr vecāki varēs būt līdzās savām atvasēm, mobilo sakaru operators BITE aicina uz bērnu drošībai veltītu pasākumu.

Foto: Publicitātes foto

Pasākumā, kas norisināsies otrdien, 22.augustā, Rīgā, Mežaparkā, pie kultūrtelpas «Strops», no plkst.12.00 līdz 14.00 vecākiem būs iespēja uzzināt par bērnu drošības praktiskajiem aspektiem, kā arī par jaunākajām tehnoloģijām, kas var palīdzēt efektīvāk izsekot bērna gaitām.

«Pasākumā esam paredzējuši nelielu eksperimentu un

iespēju izmēģināt jaunākās tehnoloģijas bērnu drošībai, tāpēc īpaši aicinām piedalīties mammas un tētus,

kuru atvasēm ir pieci līdz desmit gadu! Tā kā praktiskā uzdevuma pildīšanai, par kuru noslēgumā dalībnieki saņems arī balvas, vietu skaits ir ierobežots, tad interesentus aicinām pieteikties līdz 21.augustam, rakstot savu vārdu, uzvārdu, kontakttālruni un bērna vecumu uz kristine.toma@publicid.lv,» mudināja Šmite.

Savukārt ar praktiskiem ieteikumiem vecākiem par to, kā runāt ar bērniem par drošības jautājumiem, kā iemācīt bērniem pazīt riska situācijas un no tām izvairīties, kā arī lūgt palīdzību, kad tas nepieciešams, arī nepazīstamiem, dalīsies centra «Dardedze» pārstāve, psiholoģe Daina Dziļuma.

Vienlaikus veiktās aptaujas dati atklāj, ka teju viens no trīs respondentiem pilnībā paļaujas uz savām atvasēm, tomēr vairumam neziņa par bērna atrašanās vietu ir satraucoša.

Tieši tādēļ īsi pirms jaunā mācību gada sākuma BITE ir sākusi piedāvāt inovatīvu produktu – drošības pulksteni bērniem, kas gan pilda klasiskā pulksteņa funkcijas, gan ļauj attālināti noteikt bērna atrašanās vietu reāllaikā, kā arī nodrošina bērniem un viņu vecākiem tik svarīgo saziņas funkciju – iespēju zvanīt, sūtīt balss ziņas no pulksteņa uz vecāku telefonu un otrādi, kā arī saņemt pulkstenī teksta paziņojumus. Tāpat ierīcē iestrādāta SOS poga, kas lieti noder ārkārtas situācijās, tostarp ja bērns apmaldās.

* Aptauja veikta šā 2017.gada jūlijā «Māmiņu kluba» interneta mājas lapā. Tajā piedalījās 200 respondenti vecumā no 20 līdz 39 gadiem, no kuriem 97,5% bija sievietes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu