Anda Čakša: bērni var dzimt arī pēc četrdesmit (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Veselības ministre Anda Čakša (43) savā amatā ir jau gadu un drīzumā viņai dzīvē gaidāms brīnišķīgs notikums - trešā bērniņa nākšana pasaulē. Uz jautājumu vai šīs bijis negaidīts notikums un pārsteigums, ministre intervijā žurnālam «Ieva» atbild: «Ja es teiktu, ka tas nāca kā pārsteigums, no veselības ministres puses tas izklausītos diezgan jocīgi... (Smejas.) Protams, ka tas nebija pārsteigums, tas bija ļoti pārdomāts lēmums un gaidāmais bērniņš nāca kā liels prieks.»

"Es vēlos, ka cilvēki manu pieredzi uztvertu kā iedrošinājumu, jo mūsu valsts demogrāfiskajai situācijai tas ir ļoti svarīgi.

Gribu parādīt arī to, ka nevajag nekritiski uztvert dažādus ierobežojumus, tostarp vecumu - bērni var dzimt arī pēc četrdesmit.

[...]

Protams, ar topošās mātes vecumu ir saistīti dažādi riski, taču mūsu valstī ir ļoti labas skrīninga programmas, kas tos jau laikus spēj izvērtēt.

Tas, ko es vēlos uzsvērt:

vecāki, kas ieguvuši zināmu briedumu, bērnam var iedot krietni vairāk nekā jauni vecāki.

Ja es sevi salīdzinu ar to sievieti, kas biju pirms 20 gadiem, tas ir pilnīgi cits stāsts. Pieredzei ir ļoti liela nozīme!"

Par to, kā pagājis šis gads ministrijā, par Andas rakstura īpašībām un viedokli par velīno grūtniecību lasi intervijā žurnālā «Ieva»!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu