Tu esi gan tas, kurš mīl vienīgo, gan tas, kuram patīk gadījuma sekss...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Daudziem cilvēkiem ir ļoti grūti pieņemt savas ēnas puses, jo tad, kad viņi attopas, guļot peļķē, uzreiz domā: «Ārprāc, vai tiešām tas esmu es, patiesais es? Kādas šausmas! Vai tiešām tas viss esmu es? To taču nevar nevienam rādīt, jo tad taču mani vairs neviens nemīlēs!» Un vēl apstādina tādu pašu sašķeltu tuvo cilvēku komentāri: «Tad lūk, kāds tu patiesībā esi! Bet es domāju!…»

Polarizācija un personības sašķeltība ir mūsdienu sabiedrības lāsts un vienkāršākais veids, kā valdīt pār sašķeltiem cilvēkiem, dažādos veidos ietekmējot viņu vienu vai otru pusi.

Daudz vieglāk ir pieņemt savas dažādās puses, kad saproti, ka tu sevī vari ietilpināt kā vienu, tā otru un trešo. Gan plusu, gan mīnusu, gan nulli. Gan dzelteno, gan zilo, gan zaļo, kas sanāk, kad samaisa dzelteno ar zilo.

Tu esi lielāks par savu atsevišķo daļu summu.

  • Tu esi gan tas, kurš var patiesi raudāt baznīcā, gan tas, kas ar prieku paņems lielāko kūkas gabalu, brīdī, kad citi ir izsalkuši. Un vēl kāds trešais.
  • Tu esi gan tas, kurš mīl vienu vienīgo sievieti, gan tas, kuram patīk gadījuma seksuālais sakars pēc ballītes. Gan arī tas, kurš nedara, bet sapņo par to.
  • Tu esi gan tas, kurš var būt kristāldzidrs vienā un absolūti duļķains citā. Un kāds, kurš sastāv no pustoņiem.
  • Tu esi gan tas, kurš var dziedināt, gan tas, kuram vajadzīga dziedināšana. Gan arī bezkaislīgs šī procesa vērotājs.
  • Dažādos dzīves mirkļos tu esi gan pieņemošs, gan atgrūdošs, vai izvēlīgs.
  • Tu esi tas, kurš var iet uz priekšu kā tanks, bet vari būt arī viegli ievainojams. Un kāds trešais, kurš meklē zelta vidusceļu.
  • Tas, kuram ir gan stiprās gan vājās puses. Un arī tas, pie kurām šobrīd strādā. Ir lietas, kurās tu visu esi izdarījis pareizi. Bet ir lietas, kurās tu «izgāzies» pēc pilnas programmas. Un ir kaut kas pa vidu.
  • Tu esi daudzšķautņains un pats par sevi daudz lielāks, kā visu tavu pušu summa. Un jautājums ir ne par to, kā izaudzēt vienas un nospiest citas. Bet par to, kā apskaut tas visas, iegūstot iespēju brīvi elpot un izvēlēties.
  • Un tad ir daudz vieglāk satikties aci pret aci ar kaut ko nepatīkamu, pētīt to, pieņemt un saņemt visus iespējamos resursus.
  • Lai jums visiem laba prakse.

Autors: Aglaja Datešidze

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu