Līvmane: sievietēm nevajadzētu kļūt smieklīgām, taču šodien tā notiek

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Akvelīna Līvmane ir ne vien lieliska aktrise un šarmanta sieviete, bet arī veiksmīgs pierādījums tam, ka sievietei dzīve var tikai sākties arī pusmūžā. Sieviete ar savu skatu uz dzīvi, pieredzi un domu gājienu.

Piedāvājam iepazīties ar dažām aktrises Akvelīnas Līvmanes dzīves atziņām, ar kurām viņa dalījusies šīs nedēļas žurnālā «Ieva» intervijā:

Es domāju, ka cilvēki dzīvo ļoti nekritiski. Tik daudzas ģimenes šķiras un pēc tam saka: tas ir labi.

Ja pārim ir bērni, tas nav labi! Šķirties var tad, ja nav bērnu.

Kad bērni izaugs, viņi izstāstīs, cik nelaimīgi bijuši vecāku pieņemtā lēmuma dēļ. Vieni bērni tādēļ kļūst agresīvāki, citi - bailīgāki.

Šodien cilvēki cits citu aicina izkāpt no komforta zonas. Jā, izkāpiet!

Nolieciet mobilo telefonu un pagatavojiet pusdienas, uzcepiet kūku, aizbrauciet uz svešu pilsētu bez navigācijas sistēmas.

Tas liks domāt ar savu galvu. Bet šodien ļoti daudz ko kāds cits izdomā mūsu vietā. Ir jau tas ērti, bet cilvēks kļūst pilnīgi bezspēcīgs. Taču mēs nedrīkstam pārvērsties par lellītēm.

Man vajadzēja kļūt drošai, uzdrošināties pateikt, ko domāju. Man no tā bija bail. Man bija jāiemācās neslēpties. Agrāk ļoti uztraucos par to, vai esmu gana labi saģērbusies, kā citi mani vērtēs. Esmu tikusi tam pāri. Cilvēkiem saku: katram ir vajadzīga savas bērnības analīze, jo tā palīdz tapt brīviem. Daudzi izaug ar domu, ka ir neglīti, dumji, jo kādreiz kāds pieaugušais tā teicis, un bērns šos vārdus ierakstījis savā psihē.

Lai no tā atbrīvotos, jāsaprot, no kurienes konkrētā mazvērtības izjūta cēlusies.



Sievietēm nevajadzētu kļūt smieklīgām, taču šodien sievietes tādas sāk kļūt. Arī man ir krunkas, bet es netaisos tās likvidēt. Man laikam ir Dieva dota aizsardzība kopš bērnības, jo man nav ienācis prātā bojāt savu ķermeni. Tas ir tieši tāds, kādam tam ir jābūt.

Sievietes meklē princi, vīrieši - princesi. Kāpēc lai es nebūtu tā, kas ir kāda vīrieša princese - ar dzīvi apmierināta sieviete? Atvērta, gaiša sieviete būs interesanta jebkurā vecumā.

Vairāk lasi žurnāla «Ieva» intervijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu