Anete Berķe: Attiecību problēmas neturu sevī - risinu acumirklī

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Vilkārsis

Jaunajā sezonā Liepājas teātrī vērojama Henrika Ibsena lugas «Heda Gablere» jauniestudējums Laura Grozas - Ķiberes režijā, kurā galveno lomu atveido aktrise Anete Berķe. Viņa ir no Valmieras, taču Liepājas teātrī nospēlējusi jau vairāk nekā 30 lomas un pašmāju televīzijas seriālā «Saplēstā krūze» atveidoja Vizmu. Anete ir sievišķīga un noslēpumaina, intervijā izdevumam «Santa» aktrise atklājas par jauno iestudējumu, savu bērnību, kā arī attiecībām ar ģimeni un vīriešiem.

Lugas «Heda Gablere» centrā ir sarežģītā, duālā, ļoti spēcīgā un diezgan fatālā ģenerāļa meita Heda. Lai arī tikko apprecējusies, viņa ilgojas būt brīva un meklē apliecinājumu skaistumam, drosmei un varonīgai rīcībai. Heda tiek uzlūkota kā viena no dramatiskā teātra aktrišu izcilākajām lomām.

Aktrise Anete Berķe intervijā atklāj, ka kaut kas no Hedas Gableres ir katrā no mums. Izrādē Heda mēģina iemīlēt pati sevi, taču ļoti baidās gan no dzīves, gan nāves.

«Man pašai dzīvē ir bijis ļoti, ļoti smagi, taču nekad sāpes nav robežojušās ar domām par nāvi. Ar šo tēmu vispār neesmu sadraudzējusies. Ir cilvēki, kas par to var brīvi runāt, es ne. Man kājas kļūst aukstas. Bet Hedā man tas ir jāizdzīvo,» stāsta Berķe.

Aktrise Anete Berķe iestudējumā "Heda Gablere".
Aktrise Anete Berķe iestudējumā "Heda Gablere". Foto: Mārtiņš Vilkārsis

Aktrise atklāj, ka viņai kā bērnam nekad nav bijusi sava privātā telpa. Bērnībā viņai trūka vienatnes, tomēr, neskatoties uz to, joprojām ir ļoti daudzas lietas, ko viņa nespēj izrunāt ar savu mammu. «Jo vairāk neizrunā, jo mazāk ir drosmes runāt,» norāda Berķe.

Dzīvē Anetei bijušas divas nopietnas mīlestības. Pirmās attiecības bija ar kursabiedru no Klaipēdas - ar šo vīrieti viņa kopā pavadījusi teju 24 stundas diennaktī, tomēr pēc septiņiem kopdzīves gadiem abi sapratuši, ka spēj dzīvot arī viens bez otra.

«Esmu cilvēks, kas ļoti atbildīgi izturas pret mīļotā problēmām,» stāsta Anete. «Saprotu, ka pilnīgi visu šajā pasaulē mēs darām vienīgi sevis dēļ. It kā darām otram, bet patiesībā - lai būtu labi pašam.»

Aktrise atklāj, ka attiecību problēmas ar vīrieti sevi netur, viņa cenšas tās nekavējoties risināt un godīgi atklāj, ka tas ir viņas veids, kā būt attiecībās - vīrietim nav citu variantu.

«Ja man sāp, es šaušu ārā momentāni. Es to izraudāšu, izkliegšu, izrunāšu. Mēs lamājamies, ārdāmies visās emociju gammās, līdz izārdāmies un atgriežamies harmonijā. Manuprāt, visas nervu problēmas sākas no hroniskas sāpīgu lietu neizrunāšanas,» tā Berķe.

Pilnu interviju ar aktrisi lasiet jaunākajā «Santa» izdevumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu