Kā saprast, ka esi sastapusi «savu» vīrieti?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Attiecībās ir jāprot iziet uz kompromisu. Taču kā atšķirt kompromisu no upura? Kā saprast, vai jums kā pārim ir nākotne un kad labāk šķirties? Atbild psihoterapeite Terija Gasparde.

Iedomāsimies, ka jau no paša sākuma ir skaidri redzams, ka jūsu viedokļi par svarīgiem jautājumiem ir atšķirīgi. Jūs atšķirīgi izprotiet pāra lomas un pienākumus. Viņš nav gatavs pieņemt jūsu bērnus, vai arī jums ir atšķirīgi reliģiski vai politiski uzskati. Jūs to saprotat, taču jūs vienalga velk pie šī cilvēka.

Nu, ko, izbaudiet mirkli, taču atcerieties, ka tad, kad pirmais emociju un jūtu ugunskurs nodzisīs, jums būs jāsastopas ar šo viedokļu un uzskatu nesaderību. Un pat viņa slikti apslēptā nepatika pret jūsu kaķi agri vai vēlu pārpildīs jūsu pacietības trauku.

Kompromisi, kuru laikā jūtat, ka zaudējat sevi kā personību vai ziedojat to cilvēku intereses, kuri jums ir tuvi, šo savienību tikai sašūpo un galu galā izjauc pavisam. Mira Kiršenbaum, grāmatas «Vai patiešām viņš jums der?» autors piedāvā piecus svarīgus kritērijus, kas palīdzēs noskaidrot atbildes uz šo jautājumu.

  1. Jums ar viņu ir neparasti viegli, lai arī jūs zināt viens otru tikai neilgu brīdi. Ir jautri, kad viņš joko, silti un komfortabli, kad klusējat kopā. Jūs neaizdomājaties, kādu iespaidu radāt.
  2. Jūs jūtaties drošībā ar viņu. Tas nozīmē, ka partneris ir pietiekami nobriedis un ir spējis izveidot harmoniskas attiecības pats ar sevi. Pateicoties šīm īpašībām, viņš nesāks piesaistīt jūs iekšējo problēmu risināšanai. Viņš interesējas par jūsu domām un jūtām, un jūs neuztraucaties, ka viņš var izmantot jūsu atklātību pret jums.
  3. Jums ar viņu ir jautri. Spēja sasmīdināt, iepriecināt ar pārsteigumu, izdomāt kaut ko tādu, no kā jums sāk straujāk sisties sirds, ir īstā zīme tam, ka sirds attiecību loterijā jums ir izvilkusies laimīgā biļete. Spēja priecēt vienam otru rada saliedētības sajūtu, kas palīdz pārim vieglāk pārciest grūtus pārbaudījumus.
  4. Jūs fiziski velk vienu pie otra. Jums ir labi gultā un jau no paša sākuma ir saprotams, ka nebūs jāpieskaņojas otra temperamentam un ieradumiem, jo tie sakrīt. Jūs izjūtat gan kaisli, gan maigumu.
  5. Jūs cienāt viņu to īpašību dēļ, kuras viņš jums ir paspējis nodemonstrēt. Jebkura ķīmija pazūd cieņas trūkuma dēļ.

Jūtat, ka jūsu jaunais draugs jums ir tuvs un vēlaties, lai attiecības attīstītos? Kā noskaidrot, vai jūsu vēlmes sakrīt?

  1. Viņš tur doto vārdu. Ja apsolīja, tad piezvanīs. Ja uzaicināja kopā pavadīt brīvdienas, tad pēdējā brīdī neatcels tās darba dēļ. Kad vīrietis ir ieinteresēts, izdarīs visu, lai solījumu pildītu.
  2. Tikšanās ar jums ir viņa prioritāte. Pat ja viņš ir ļoti aizņemts, viņš atrod laiku ne tikai lai sūtītu ziņas un runātu pa telefonu, lai parādītu, ka domā par jums, bet atrod laiku arī tikties klātienē.
  3. Jūs satiekaties ne tikai seksa dēļ. Ja visbiežāk viņš piedāvā tikties divatā, tad visticamāk, viņš jūsu attiecības uztver tikai kā patīkamu, bet īslaicīgu epizodi. Nākotnē šī saikne vai nu beigsies, vai pārvērtīsies ciešā savienībā, kur draudzīgas attiecības iekļauj sevī laiku pa laikam arī seksu.
  4. Viņam ir patīkami runāt par to, kas jūs interesē. Viņš uzdod jautājumus par jūsu plāniem un aizraušanos, dzird to, ko jūs stāstāt.
  5. Viņš iekļauj jūs savā dzīvē un iepazīstina ar cilvēkiem, kas viņam tuvi. Tiesa, situācijas mainās, ja viņam ir bērni. Šajā situācijā viņš var nesteigties jūs iepazīstinās ar bērnu, līdz būs pilnībā pārliecināts par jūsu kopīgo nākotni.
  6. Viņš nekautrējas izrādīt maigumu attiecībā pret jums gan svešinieku klātbūtnē, gan arī savu draugu un ģimenes priekšā.
  7. Viņš paaugstina jūsu pašvērtējumu. Cilvēks, kurš mīl un ciena jūs, ir kā spogulis, kurā atspoguļojas jūsu labākās īpašības.
  8. Ja jums ir bērni, viņš ir atvērts pret to, lai satiktos ar viņiem. Protams, tā tikšanās var nebūt uzreiz, taču intereses trūkums un nevēlēšanās komunicēt ar jūsu bērnu jau pašā sākumā liecina par to, ka attiecības neizdosies.
  9. Viņš iekļauj jūs savos nākotnes plānos. Diez vai viņš no pašā sākuma metīsies sapņot par to, kā jūs apprecēsieties. Taču, ja viņš ir sācis plānot kopā ar jums sev nozīmīgus notikumus, piemēram, dāvanas iegādi un iešanu uz tuva drauga dzimšanas dienu vai kopīgas brīvdienas, tas nozīmē, ka ir jau ierakstījis jūs savas dzīves scenārijā.

Ja viņš jau no paša sākuma saka, ka nav gatavs attiecībām, tas nozīmē, ka tā arī ir. Nav vērts dzīvot ilūzijās, ka tikšanās ar jums kaut ko mainīs, tas tikai sagādās vilšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu