Kāds ir labākais veids, kā šķirties no partnera?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Lai arī ir skaidrs, ka nav viena pareizā veida, kā izšķirties no partnera, pastāv dažas metodes, kas varētu būt labākas par citām. Brighamas Jaunatnes universitātes veiktajā pētījumā zinātnieki atklājuši labāko veidu, kā to vajadzētu darīt, - esi atklāta!

Pētījumā piedalījušies 145 cilvēki, un katram tika vaicāts, kā viņi reaģētu uz sliktām dažādu veidu ziņām, tai skaitā šķiršanos. Dalībnieki šīs ziņas vērtēja un iedalīja pēc skaidrības, tiešuma, efektivitātes, godīguma, specifikas un saprātīguma. Tāpat katrs norādīja, kura no šīm īpašībām viņiem šķiet ir vissvarīgākā.

Izrādījās, ka pētījuma dalībnieki visaugstāk vērtē skaidrību un tiešumu. Pētījuma autori secinājuši, ka vislabākais veids, kā cilvēkam pavēstīt sliktas ziņas, ir ilgi nevilcināties un sacīt visu, kā tas ir, pirms tam sakot nelielu ievadrunu, kas varētu norādīt uz tēmu un ļautu sagatavoties.

Pētījuma autors Alans Manings norādījis, ka nevajadzētu nekavējoties cilvēkam teikt, ka vēlies no viņa šķirties, bet gan iesākt sarunu ar nelielu ievadu, piemēram, sakot, ka jums ir nepieciešams aprunāties. Pāris sekundes, lai sagatavotos tam, ka gaidāmas sliktas ziņas, var palīdzēt uztvert sacīto mierīgāk.

Savukārt gadījumos, kad runa ir par cilvēka veselību vai karjeru, pētījuma dalībnieki norādīja, ka ievadruna nav nepieciešama. Cilvēki nevēlas dzirdēt garus paskaidrojumus par to, kas izdarīts nepareizi, bet gan skaidru «tu esi atlaists» frāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu