Brieža mamma: Kad man jautā, kā izdevās Mairi izaudzināt tik labu, es atbildu: viņš pats auga!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas boksa zvaigznes Maira Brieža mamma Zinaīda Briede, runājot par savu dēlu, priecājas, ka puika ir izaudzis tieši tāds - krietns un mērķtiecīgs.

Kā stāsta Maira Brieža mamma žurnālam «Ieva», Mairis jau kopš bērnības godā turējis savu vārdu:

«Kad bija mazs un viņu kāds nosauca par Māri, ātri izlaboja: es neesmu nekāds Māris, esmu Mairis!»

Kad Zinaīda gaidījusi Mairi, viņas izredzētais - Ints dienējis Murmanskā, bet, kad atgriezies, Mairim jau bijis pāri gadiņam. Pēc kāda laika piedzimusi arī Maira māsa - Santa. Tomēr vecāki nav spējuši sadzīvot un šķīrās. Dzīve arī izdarīja savas korekcijas, un jaunā sieviete toreiz nolēma, ka Mairim jādzīvo un jāaug pie vīra vecākiem. «Tās ir divas dažādas sievietes: viena trīsdesmitgadniece, kas toreiz domāja, ka viss ir normāli, bet otra - piecdesmit piecus gadus veca sieviete, kas tagad atskatās un saprot, ka tā darīt nevajadzēja. Visām mammām varu teikt: lai cik ir grūti, nekur neatdodiet savus bērnus, esiet blakus, esiet klāt - tas ir pats galvenais!» intervijā atklāta ir Brieža mamma.

Kā atzīst boksera mamma, viss, ko Mairis izdarījis, ir viņa paša sasniegums. Nav neviena cita, kam par to vajadzētu pateikties, Zinaīda uzsver žurnālam «Ieva»: «Arī man nevajag pateikties. Kad man jautā, kā izdevās Mairi izaudzināt tik labu, es atbildu: viņš pats auga. Mairis vienmēr ir bijis viņš pats - varat to uzrakstīt lieliem burtiem. Viņā ir kaut kas ļoti liels, tāds gribasspēks, kuru var tikai apbrīnot. Ko viņš ir iecerējis, gribējis un grib, to viņš dara un izdara. Turklāt izdara no sirds un godīgi!»

Vairāk interesanto dzīvesstāstu lasi žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu