8 lietas attiecībās, no kurām laimīgie pāri izvairās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Veselīgas un laimīgas attiecības sevī ietver ne tikai gaišus un prieka pilnus brīžus, bet arī strīdus un problēmas – tas ir dabiski un no tā nav jābaidās. Taču, lai abas puses būtu apmierinātas ilgtermiņā, ir jāmeklē harmoniskākais ceļš, kā šīs grūtības pārvarēt. Emociju virpulī sastrādātas muļķības bieži vien jānožēlo, tāpēc mēģināsim apkopot – kādas lietas pāri laimīgās attiecībās nepieļauj?

Kas ir laime? Un vai tiekšanās pēc attiecībās klātesošas nepārejošas laimes sajūtas nav tīra idealizācija? Patiesībā to, vai esam laimīgas, nosaka mūsu individuālā uztvere. Nodrošināta dzīve un materiālais komforts ir tikai blakusapstākļi, kas palīdz mūsu dvēseles pasaules labsajūtu ietērpt vairāk vai mazāk spīdošā apvalkā. Attiecībās esam divi – tas nozīmē, ka mijiedarbojas divu cilvēku uztveres, kas nereti var būtiski atšķirties. Ja ir vēlme radīt vidi, kur lielākoties valda abpusēja labsajūta, ik pa laikam atgādini sev, ko nedara cilvēki laimīgās attiecībās.

Viņi nemeklē jēgu itin visā. Ir cilvēki, kuri pamana un analizē visu pastiprināti – katru niecīgāko izmaiņu, otra cilvēka emocijas, kustības, vārdus utt. Viņi visam piešķir padziļinātu nozīmi. Lai šī rakstura iezīme nesāktu kļūt par smagnēju un nesmacētu partneri, ik pa laikam pamēģini lietas uztvert vieglāk un palaist tās vaļā bez liekiem skaidrojumiem.

Viņi nerokas pagātnē, lai pamatotu tagadnē notiekošo. Cilvēki laimīgās attiecībās neizmanto faktus no pagātnes (it sevišķi, kas saistīti ar iepriekšējām attiecībām), lai tikai uzvarētu strīdā; tāpat viņi nesalīdzina bijušo partneri ar tagadējo. Katras attiecības ir unikālas!

Viņi neuzskata, ka tikai otrs spēj piepildīt viņu dzīvi. Sava iekšējā pasaule cilvēkam jāpiepilda paša spēkiem – partneris to var tikai papildināt un uzlabot. Ja vēlies, lai otrai pusītei ar tevi ir tiešām interesanti, iemīli sevi un pievērsies savai individuālajai attīstībai visas dzīves laikā, turklāt – tā tu neapniksi arī pati sev!

Laimīgās attiecībās cilvēki nepārstāj komunicēt ar apkārtējiem. Lai cik tuvas būtu attiecības ar mīļoto, ir jāturpina dzīvot veselīga sociālā dzīve. Draugu pulks, daudzpusība un interešu dažādība tikai paspilgtina personību un liek partnerim apjaust atkal un atkal – kā viņam ar tevi ir paveicies!

Viņi netic tam, ka spēj izmainīt otru. Garā spēcīgi un viedi cilvēki grūtos brīžos savam partnerim palīdz, kā vien spēj, taču apzinās, ka tikai cilvēks pats spēj mainīt sevi un savu dzīvi, neviens cits. Laimīgās attiecībās mīļotie viens otru atbalsta (iedziļinoties un izprotot partnera uzskatus un skatījumu), nevis cenšas izmainīt – tā izraisot nevajadzīgas idealizētas gaidas.

Viņi nemūk no problēmām. Mīloši partneri samilzušas attiecību problēmas uztver visnotaļ nopietni un pievēršas to risināšanai ar pilnu atdevi. Viņi neattālinās viens no otra un nemeklē mierinājumu ārpus mājas. Ja kopābūšanas mirkļi būs piepildīti ar ignorēšanu un negatīvām emocijām, problēmu sakne tikai padziļināsies.

Laimīgās attiecībās partneri nepazemo viens otru. Cilvēki, kuriem ir harmoniskas attiecības, apzinās, ka viens no galvenajiem veiksmīgas kopābūšanas stūrakmeņiem ir abpusēja cieņa. Tiklīdz noniecinām mīļoto, mēs speram soli pretim attiecību beigu sākumam. Tā vietā nekaunēsimies teikt labus vārdus un paslavēt otru – pat par niekiem!

Viņi nepārsteidzas. Partnerattiecībām jāattīstās dabiskā ceļā. Mākslīgi cenšoties pasteidzināt dažādus sev vēlamus notikumus, mēs ēdam vēl nenogatavojušos augli. Lēnāk brauksi – tālāk tiksi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu