Viesturs Rudzītis: Vīrieša «zāģēšana» ir necieņas izrādīšana un uzbrukums

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «STV Pirmā!»

«Bieži vien mātei liekas, ka tēvs ir tas, kurš dara to, ko viņa liek. Un ja viņš to nedara, viņš ir jāizmet ārā,» raidījumā «Starp mums runājot», kas «STV Pirmā!» ekrānos būs skatāms jau otrdien, 21. novembrī, atzīs psihoterapeits Viesturs Rudzītis.

Otrdienas vakara sarunu šovs būs veltīts tik skarbajai un plaši apspriestajai vardarbības tēmai, tāpēc raidījuma studijā dalībnieku vidū izvērtīsies visai spraigas diskusijas. Jo īpaši plaši apspriests būs Viestura Rudzīša viedoklis, kurš aicinās vērtēt ne tikai vīrieša vardarbību pret sievieti, bet atgādinās, ka bez vainas nav arī daiļais dzimums.

Jo tieši dāmas nereti emocionāli pazemo un aizskar savus vīriešus.

Rudzītis aicina sievietes cienīt savus vīrus tādus, kādi viņi ir. Un ticēt, ka viņu atšķirīgais dzīves skatījums ir svarīgs, lai parādītu to, ko viņa neredz.

«Zāģēšana būtībā nozīmē – es tevi necienu un pieprasu, lai esi tāds, kādu man vajag. Būtībā tas ir uzbrukums un necieņa. Ja mēs šo pozīciju nekritizējam, tad neatbalstām tēvu kā autoritāti, kurš ir varā līdzvērtīgs mātei. Ģimenē ir divi varas centri, un tas ir svarīgi,» bilst Rudzītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu