Ieva Adamss: #Me Too. Tā skolotāja roka, ar ko viņš sāka mani sev spiest klāt...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd jau neskaitāmas slavenības iesaistījušās iniciatīvā Me Too, kur atklāj ilgi slēptus stāstus par pagātnē piedzīvotu seksuālu vardarbību. Arī par radiogeišu dēvētā lektore un uzņēmēja Ieva Adamss sarunu šovā «Starp mums runājot», kas «STV Pirmā!» ekrānā būs skatāms rītvakar, atklās, ka skolas gados piedzīvojusi seksuālu uzmākšanos no skolotāja puses.

«Man nekad tā nav bijis, kad esmu jau izaugusi liela un kļuvusi pietiekami stipra, lai spētu pateikt «ejiet ellē», bet bērnībā, 6. klasē, es skolā, kurā tikko biju sākusi mācības, ģeogrāfijas skolotājam pajautāju, kur ir sporta zāle. Viņš teica – nāc, es tev parādīšu.

Mēs gājām cauri garam, tumšam tunelim, kas joprojām tajā skolā ir saglabājies. Un to es neaizmirsīšu. Es nevarēju pēc tam gadu tikt no tā vaļā,

jo tā roka, ar ko viņš sāka mani sev spiest klāt.. Un man nebija īsti kam to teikt. Jo tas taču ir skolotājs! Droši vien man ir tikai izlicies, bet kāpēc tad viņa rokas visu laiku ir bijušas šeit?» baiso notikumu atcerēsies Ieva Adamss. Turklāt skolotājs šādi esot uzmācies ne tikai Ievas klasesbiedrenēm, bet arī citām skolas meitenēm.

«Es nevaru teikt, ka tā bija mana pirmā vīrišķīgā pieredze, jo tas vispār neasociējās ar seksu. Tas asociējās ar atkritumu smaku.» Tā Adamss. Turklāt meitenes šo notikumu tā arī neesot nevienam izstāstījušas, jo baidījušās: «Bet kam mēs to varētu pateikt, saproti? Es vēl mācījos skolā tajā laikā, kad skolotājs bija autoritāte. Vai vismaz skatījās. Un mēs nebļāvām stundās, nesēdējām feisbukā un tamlīdzīgi.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu