Ķermeņa valodas pazinēja par to, kāpēc Mārkla visu laiku aiztiek matus

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AFP/EPA/AP

Šobrīd pasaules prožektoru gaismā ir amerikāņu aktrise un modele Megana Mārkla, un nav jau brīnums, jo jau nākamajā gadā viņa taps par Lielbritānijas prinča Harija sievu. Tāpēc katrs sīkums par viņu šķiet gana interesants. Šoreiz zem lupas Meganas Mārklas ķermeņa valoda jeb neapzinātās kustības.

Aiztikt matus, lasīt diedziņus no apģērba, kost apakšlūpā, grauzt nagus, staipīt auss ļipiņu - tie ir tikai daži no mūsu neapzinātajiem paradumiem. Lūk, sabiedrība novērojusi, ka Megana Mārkla, izejot sabiedrībā, bieži aiztiek un piekārto savas garās matu cirtas.

Vai arī šis ir neapzināts pieradums?

«Bieži cilvēki pieskaras savam ķermenim vai matiem, lai psiholoģiski un fizioloģiski nomierinātu sevi, kad jūtas neaizsargāti vai neērti kaut kādu apstākļu pēc,» izsakās ķermeņa valodas speciāliste Blanka Koba. «Visbiežāk tas simbolizē nepārliecinātību par to, ko cilvēks šobrīd dara un kā jūtas. Tāpat arī, ja nezina, ko šobrīd teikt, viņš sāk slēpties aiz šīm ķermeņa kustībām.»

Tomēr, kā izrādās, paradumi nav tas pats, kas ķermeņa valoda. «Neapzināti ieradumi mums parādās, piemēram, kad runājam pa telefonu, lasām grāmatu vai skatāmies TV un sākam virpināt matu šķipsnu. Tas ir pilnīgi neapzināts ieradums, par kuru, visticamāk, mēs pat nenojaušam. Tomēr, kad cilvēks sāk matus kārtot diskusijas laikā, tā ķermeņa valoda norāda, ka persona jūtas neērti un nepārliecināti!»

Attiecībā uz Meganu Blanka

šo ķermeņa valodu tulko kā nomierinošu, kas ir tikai loģiski, apzinoties, cik miljoni cilvēku šobrīd uz viņu skatās.

«Arī viņas zods ir pieliekts, kas simbolizē vēlmi sevi pasargāt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu