«Sniega bēbītis» jeb meitenīte, kura radusies no visilgāk sasaldētā embrija

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šī burvīgā meitenīte, kura pasaulē nāca šā gada novembrī, savā ziņā ir pierādījums, ka olšūnu sasaldēšana ir lielisks risinājums. Bēbītis ir radies no pagaidām visilgāko laiku sasaldētas jau apaugļotas olšūnas - divdesmit četrus gadus embrijs gaidīja iespēju!

Divdesmit pieci gadi pagaidām ir visilgākais laiks, kas fiksēts starp apaugļotas olšūnas sasaldēšanu un bēbīša piedzimšanu, raksta bbc.com.

Embrija donori ir kāda amerikāņu ģimene, kuri pirms divdesmit četriem gadiem paši kļuva par vecākiem. Pārējās viņu apaugļotās olšūnas tika sasaldētas, lai tiktu ziedotas kādam, kuram tas nepieciešams.

Tāda nepieciešamība bija Tīnai Gibsonei, kuras dzemdē šā gada martā arī tika ievietots donora embrijs.

No šīs sasaldētās un apaugļotās olšūnas radusies Emma Vrena Gibsone, kura novembrī piedzima kā veselīgs zīdainītis.

Interesantākais, ka jaunajai māmiņai pašai ir 26 gadi un tas ir teju tikpat daudz, cik gadus embrijs gaidīja savu iespēju. Uz jautājumu, vai šis bija apzināts solis, viņa CNN atbild:

«Es vēlējos tikai bērniņu. Mani neuztrauc tas, vai šī situācija ir kāds rekords.»
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālais embriju ziedošanas centrs ar šo gadījumu vēlas uzsvērt laimīga stāsta iespēju un mudināt pārus ziedot savas neizmantotās un apaugļotās olšūnas.

Šāda veida bērniņus sauc arī īpaši mīlīgi - par «sniega bēbīšiem», jo viņiem nākas gaidīt sasalušiem.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu