Mīlestība ir nevis tas, ko jūs atrodat, bet tas, ko jūs izvēlaties…

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Iemīlēties, mīlēt, mīlēt mūžīgi – tie ir atsevišķi stāvokļi, taču tie nav atdalāmi viens no otra. Katrs no šiem etapiem īstai mīlestībai ir nepieciešams. Ja atņemsim kādu no šiem posmiem šajā vienādojumā, tad rezultātā tā vairs nebūs mīlestība. Šeit arī ir problēma. Kāpēc vienas attiecības jau no paša sākuma ir lemtas neveiksmei, kamēr citas ilgst ļoti ilgi? Kāpēc dažas attiecības vispār nekad nebeidzas? Es teiktu, ka cilvēki vienkārši nesaprot katra mīlestības etapa svarīgumu. Jums ir jāiemīlas, lai mīlētu, un jums ir jāmīl, lai pilnībā veltītu savu mīlestību vienam cilvēkam uz visiem laikiem. Tā ir dabiska notikumu secība, un tā būs vienmēr.

Lielākā daļa cilvēku tic, ka mīlestība ir jāatrod. Es nepiekrītu. Ir jāatrod kāds, kas ir mīlestības cienīgs. Taču pašu mīlestību meklēt nevajag. Jo tā neeksistē pat tad, kad jūs sastopat sava mūža mīlestību. Tā atnāk vēlāk. Ir vajadzīgs laiks, lai to attīstītu, nostiprinātu un saglabātu. Mīlestība neatnāk viegli. Un tieši ticība tam, ka mīlestībai ir jābūt bez piepūles, arī salauž cilvēkiem sirdis. Tieši tāpēc izjūk laulības un attiecības. Tieši tāpēc daži zaudē ticību mīlestībai.

Galu galā mīlestība ir lēmums. Jums ir apzināti jāpieņem lēmums, ka jūs mīlat šo konkrēto cilvēku, un jums šis lēmums ir jāpieņem līdz jūsu kopdzīves galam. Mīlestība nav tas, ko atrodat, bet tas, ko jūs izvēlaties. Un es varu to pierādīt.

1. etaps: kad jūs iemīlaties

Reti notiek tā, ka iemīlamies un paši to nepamanām. Tā tomēr nav Amora bulta, kura negaidīti ietriecas sirdī. Parasti daudz domājam par cilvēku, par to, ko nozīmē viņa raidītie signāli, vārdi, žesti, un attiecīgi mēs pieņemam lēmumu ļaut sev iemīlēties šajā cilvēkā.

2. etaps: kad jūs mīlat

Mīlestība sākas, kad pāriet eiforija no pirmā etapa – iemīlēšanās. Jūs aizvien domājat par cilvēku, rūpējaties par viņu, visu laiku vēlaties būt kopā ar viņu. Taču jūtu intensitāte vairs nav tik spēcīga. Šīs psiholoģiskās un hormonālās pārmaiņas arī ir tās, kas cilvēkus biedē. Daudzi sāk šaubīties par savām jūtām. Viņi domā: vai esmu kopā ar pareizo cilvēku, vai šī ir īsta mīlestība? Un tad jūs nolemjat – turpināt vai ne? Attiecīgi, mīlestība atkal ir izvēle.

3. etaps: kad jūsu mīlestība ilgst daudzus gadus

Šajā posmā jau paši saprotat, ka mīlestība ir izvēle. Esat izgājuši cauri daudz kam, bet esat nolēmuši palikt kopā. Ja nebūtu šīs jūsu izvēles un attiecīgās rīcības, tad nebūtu arī nekādas mīlestības.

**

Mūs māca, ka mīlestībai ir jāatvieglo mūsu dzīve. Ka ir vienkārši jāatrod piemērots cilvēks un atnāks laime. Tā arī ir galvenā problēma. Ja mūs mācītu, ka mīlestībā ir jāiegulda pūliņi, ka tā pieprasa apzinātu centību un uzticību, tad mūsu sirdis tik bieži nebūtu salauztas. Kamēr paši nenolemsiet mīlēt, kamēr neizvēlēsieties mīlestību, jūs nekad nebūsiet laimīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu