Jāņkalne: ja man kāds noteiktu, ka man nevajag strādāt profesijā, bet sevi visu veltīt ģimenei, tad man būtu kas sakāms!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Viena no STV raidījuma «Starp mums runājot» vadītājām, ilggadēja TV žurnāliste, trīs bērnu māte un vairāk nekā 20 gadus ilgi sieva savam mīļotajam, Daina Jāņkalne, ir ļoti spilgta un pieredzes bagāta personība, kas skaidri zina, ko vēlas un, domājams, neko savā dzīvē tā līdz saknei sev nepārmet un nenožēlo. Viņa ir reāla. Sieviete, kura nebaidās arī dažreiz sevi nosaukt par egoisti.

Šīs nedēļas žurnāla «Ieva» intervijā Daina Jāņkalne atklāj, ka viņas radošais darbs bieži skaidri atklāj sabiedrības domāšanas virzienus, piemēram, viņa domā, ka šodien mēs bieži savos uzskatos esam teju sektantiski.

«Ja esi feministe, dzīve vispār kļūst sarežģīta, jo vīrieši turpina uzvesties kā mačo, klusēt nedrīkst, bet pamanāmas netaisnības ir uz katra soļa.

Ja uzskati, ka sievietes īstā vieta ir ģimenē, tad nicini citādu izvēli un adresē kritiskus izteicienus tām, kas veido karjeru un sevi izpauž biznesā.

Man melnbaltās patiesības nudien nešķiet simpātiskas. Partejiskums sarunās par dzīvi cilvēku ierobežo,» intervijā domā Daina Jāņkalne. «Ja laulībā nodzīvots vairāk nekā divdesmit gadu, kā tas ir man,

melnbalti domāt nu nekādi nav iespējams!

(Smejas.) Laulībā jāatrod tik daudz kompromisu, ka man vienkārši sirdsapziņa neļauj sludināt, ka pareizi ir tikai tā un ne citādi.»

Runājot par sievietes lomām un pašas Dainas izvēli savā dzīvē, viņa skaidri zina, ko vēlas un kur sevi redz. «Tomēr, ja man kāds likums noteiktu, ka man nevajadzētu darboties profesijā, bet sevi visu veltīt ģimenei, tad gan man būtu kas sakāms.

Es visu dzīvi esmu strādājusi, man tas patīk, tas padara dzīvi interesantu un mani priecē.

Tai pašā laikā es skaidri zinu, ka man vajadzēja būt vairāk mājās, kad bērni bija mazi. Bet mēs jau katra šo līdzsvaru meklējam, un to nevar no malas kāds regulēt.»

Vairāk interesanto interviju lasi šīs nedēļas žurnālā «Ieva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu