Nogriezt matus, lai sāktu jaunu dzīvi: dizaineres Ivetas Vecmanes stāsts

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Ir apgalvojums, ka sieviete, nogriežot matus, šķiras no pagātnes. Tajā laikā gan izjuka mana ģimene un es izšķīros no vīra, gan radikāli nomainīju savu profesionālo darbību. Tas viss bija ļoti likumsakarīgi – es absolūti izslēdzu ārā to, kas bija, atbrīvojos no pagātnes un sāku visu no nulles.»

Tā par savu dzīves periodu pirms 12 gadiem televīzijas sievietēm «STV Pirmā!» sarunu šovā «Starp mums runājot» stāsta modes un stila dizainere Iveta Vecmane. Pārmaiņas spilgti iezīmēja arī Ivetas matu griezums –

īsa «zēngalviņa», kas tolaik sievietei bija visai drosmīgs solis un nenoliedzami izpelnījās pastiprinātu sabiedrības uzmanību.

«Bija tā, ka es staigāju pa ielu un sākumā bija tiešām dīvaini, jo sapratu, ka cilvēki reāli blenž uz tevi. Bet pēc kāda laika jau ar to apradu un vairs neievēroju,» atceras Iveta. Viņa arī piebilst, ka toreiz sabiedrība dalījusies divās daļās – bijuši tādi, kuri ir vienaldzīgi pret jauno matu griezumu, un tādi, kuriem ir savs viedoklis. No tiem 1% pauduši sajūsmu un teikuši wow, cik superīgi! Bet visi pārējie bijuši citādās domās, sakot: «Ārprāts, kas tā par kropli?!» Interesanti, ja māksliniece izlemtu atkārtot šo soli, vai arī šobrīd viedokļi būtu tieši tādi paši?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu