Kāpēc sievietes «zāģē»?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

«Beidz tu mani zāģēt!» - vairums sieviešu piekritīs, ka šis ir viens no sāpīgākajam pārmetumiem, ko tev var pateikt vīrietis, jo mēs jau it kā vēlamies tikai labu, atrisināt problēmu, bet viņš to nosauc tik primitīvi - zāģēšana...

Kā raksta žurnāls «Ieva», lai zāģētu, vajag, kam zāģēt un ko zāģēt, vajag pāri. Parasti tā iemesli ir: atgādinājumi, pārmetumi, spiediens, vecu grēku atcerēšanās, arī pamācīšana, kā jādzīvo. «Viņa runā apmēram tai pašā tonī, viņš klausās, atrunājas un beigās ar uzkliegšanu vai dusmām pieliek sarunai punktu. Līdz nākamajai reizei. Katram pārim ir savs zāģēšanas iemeslu un izpausmju kokteilis, vienas receptes nav. Lai kā varētu domāt, ka šim procesam ir vismaz 50 nokrāsas (var zāģēt par dzeršanu, miskastes neiznešanu, nelikšanos ne zinis, nepareizu dziedāšanu), izrādās, ir visai viegli atrast visu veidu zāģēšanas pamatiemeslus.

Visbiežāk tas ir vai nu kāds skelets skapī, vai vispārēja neapmierinātība ar laulību...»

komentē geštalterapeite Irēna Goluma.

Visbiežāk zāģēšanā tiek pieminēti neizdarītie mājas darbi. «Vīrieši sievietes atgādinājumus par nepadarītiem darbiem ļoti pārdzīvo, tādēļ mēdz atrunāties, ka tagad darīt šo vai to nav īstais laiks: es te tagad atpūšos, tagad daru kaut ko citu - simts un viena lieta būs svarīgāka par to, ko prasa izdarīt sieva. Dzirdot sievas atgādinājumu, vīrietis var sajusties kā pusaudzis: ja mamma saka kaut ko darīt, tad jāsaka, ka viņš to nedarīs.

Tāpat darbu atlikšana var būt saistīta ar varas spēlēm ģimenē: vīrieša ierocis ir pofigisms, bet sievietes ierocis ir zāģēšana - jo vairāk viņa spiež kaut ko darīt, jo vairāk vīrietis izvairās.

Šī spēle ir nebeidzama, un tās dēļ pat var izjukt laulība,» rakstā žurnālā «Ieva» runā geštalterapeite.

Kā zāģēšanu atpazīt un pret to cīnīties, lasi šīs nedēļas «Ievā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu