Norvēģijas karaļpāris Rīgā. Ko mēs zinām par kroņprinceses Metes Māritas vētraino pagātni?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā oficiālā vizītē ieradās Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita. Karaļnama pāris izskatījās ļoti eleganti un ar prieku izbaudīja visus oficiālos pasākumus. Bet ko mēs īsti zinām par viņiem? Īpaši kroņprincesi Meti Māritu? Izrādās, abu attiecību stāsts ir pat ļoti interesants un nedaudz skandalozs!

Mete Mārita dzimusi 1973. gada 19. augustā. Viņas oficiālais statuss ir Norvēģijas troņmantnieka Hokona sieva.

Metes pagātne bijusi visai vētraina - viņa gan strādājusi par oficianti skaļās izklaides vietās, gan arī pati bijusi kaislīga reivu apmeklētāja.

Tur viņa arī iepazinusies ar savu pirmo vīru, bērna tēvu, kurš izrādījās vardarbīgs un no kokaīna atkarīgs. Mete pieņēma pareizu lēmumu un no viņa aizgāja. Tā mainījās arī viņas dzīve.

Mete Mārita un princis Hokons iepazinās Norvēģijā, lielākajā mūzikas festivālā «Quart Festival» 1996. gadā,

kurš notika Metes dzimtajā pilsētā Kristiansandā. Pēc gada abi tikās atkal, tiesa, tad jau Mete bija vientuļā māmiņa, tomēr šis fakts neatturēja princi viņu aplidot. Un tā pagāja četri gadi, līdz notika bildinājums.

❤️??#eurosurf2017

A post shared by H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm) on

Viņas saderināšanās ar kroņprinci Hokonu, kas notika pirms 18 gadiem (2000. gadā),

tika pretrunīgi vērtēta, jo viņa nenāca no ievērojamas ģimenes un bija vientuļā māte.

Tomēr abi apprecējās 2001. gada 25. augustā, un viņiem ir divi kopīgi bērni - princese Ingrīda Aleksandra un princis Svere Magnuss.

Mete Norvēģijas tautā ir ļoti iemīļota, jo nekad nav slēpusi savu pagātni un ir atzinusi, ko pratusi mācīties no šā dzīves posma. Viņa aktīvi iestājas par narkotiku apkarošanu un cīņu ar AIDS /HIV izplatību. Tāpat viņa augsti godā mākslu un literatūru.

Ja Hokons kļūs par Norvēģijas karali, Mete Mārita kļūs par trešo karalieni Norvēģijas vēsturē, kas nenāk no augstdzimušas ģimenes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu