Jau rīt gada karaliskās kāzas! 5 lietas, kas tev par tām jāzina

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Princis Harijs un Megana Mārkla savu lielo dienu piedzīvos jau rīt - 19.maijā. Kamēr tauta skaita stundas līdz greznajai ceremonijai, uzzini jau laikus kāzu plānu un tradīcijas, kuras jau spēsi atpazīt, vērojot pasākumu tiešraidē.

 
Foto: EPA/Scanpix

Ceremonijas vieta

Harijs un Megana precēsies 2018. gada 19. maijā, vēstīts Kensingtonas pils oficiālajā paziņojumā.

Ceremonija norisināsies Svētā Džordža kapelā Vindzoras pilī.

Šajā vietā 1984. gadā tika kristīts princis Harijs.

Izrādās, šīs ir pirmās karaliskās kāzas, kuras notiks nedēļas nogalē - sestdienā!

Vindzoras pils ir viduslaiku pils un Britu monarhijas rezidence Vindzorā, Bērkšīrā, Anglijā. Vindzoras pils ir arī karalisko vizīšu norises vieta, karalienes brīvdienu mājas, kā arī iemīļots tūrisma objekts.

 
Foto: EPA/Scanpix

Kāzu ceremonijas laiks un norise

Kartē divdesmit piecas minūtes ilgais jaunlaulāto ceļojums karietē cauri Vindzoras centram

 
Foto: AFP/Scanpix

Laulību ceremonijas arhibīskaps

Laulību ceremonija sāksies pusdienlaikā, un to vadīs Vindzoras dekāns Deivids Konners, bet pāri salaulās Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs. Viņš arī pavadīs viesus, lai viņi varētu izbaudīt šīs īpašās dienas noskaņu. Savukārt oficiālās svinības notiks Vindzoras pils telpās.

 
Foto: AFP/Scanpix

Tradīcijas, kuras atpazīsim!

Gredzeni no retā Velsas zelta

Karalienes Elizabetes, Karalienes Mātes, princeses Margarētas, princeses Annas, Velsas princeses Diānas laulības gredzeni ir gatavoti no viena zelta gabala - tā saucamā retā Velsas zelta, kas savulaik iegūts Klogi zelta raktuvēs, tādējādi turpinot karaliskās ģimenes tradīciju, kas aizsākās gandrīz pirms 90 gadiem. Arī Kembridžas hercogu pāra Keitas un Viljama rokas rotā šā materiāla laulības gredzeni.

Mirtes zariņi līgavas pušķī

Vairākās karaliskās ģimenes paaudzēs līgavas pušķī ir iepīti mirtes zariņi. Šī tradīcija nāk jau no karalienes Viktorijas un Alberta kāzām. Mirtes zariņš jau izsenis simbolizē mīlestību, auglību un nevainību. Šī konkrētā mirte, kas kāzu pušķī pēdējai bija Keitai Midltonei, aug karalienes Viktorijas brīvdienu mājā jau 170 gadus, kopš princis Alberts, saņēmis no vecmāmiņas, to 1845. gadā dāvāja savai līgavai Viktorijai. Un tieši šā auga atvases vēl aizvien rotā karalisko līgavu pušķus.

TOP 5: Slavenākās britu karalisko ģimeņu kāzu tiāras. To leģendārā izcelsme

Ziedi uz nezināma kapa

Pirms 100 gadiem vēl kādu tradīciju aizsāka Karaliene Māte. Viņa savā kāzu dienā Vestminsteras abatijā nolika ziedus uz kāda nezināma karotāja kapa, pieminot sava brāļa Fergusa bojāeju kaujā 1915. gadā, kā arī izrādot cieņu visiem Pirmajā pasaules karā bojā gājušajiem. Lēdija Elizabete (Karaliene Māte) ir vienīgā līgava, kura pie altāra devās bez kāzu pušķa, jo to atstāja uz kapakmens. Šī tradīcija gan pamainījusies - tagad līgavas, dodoties ārā pēc ceremonijas, savu pušķi dāvā nezināmā kareivja kapavietai.

Ikoniskās kāzu kleitas: TOP 10

Apelsīnu ziedi un balta kāzu kleita

Šo tradīciju aizsāka princis Alberts un karaliene Viktorija. Līgava savā kāzu dienā nelika galvā tiāru, bet gan apelsīnu ziedu kroni kā šķīstības simbolu. Apelsīnu ziedi pārim nozīmēja veiksmi un uzmanības apliecinājumus. Karalienes Viktorijas baltā satīna kleita un apelsīnu ziedi tapa par standartu karaliskajai ģimenei, un šādi laulājās dzimtas sievietes arī vēlāk.

 
Foto: scanpix

Kariete un izcilie zirgi

Kad abi būs tapuši par vīru un sievu, pāris izvēlējies braukt slavenajā Ascot Landau atvērtā tipa karietē. Šajā pašā karietē māsas Keitas Midltones kāzās brauca Pipa Midltone kopā ar ziedu meitenēm. Toreiz arī Harijs uz ceremoniju devās līdzīgā karietē.

Šīs karietes karaliskā ģimene izmanto kronācijās, valsts mēroga vizītēs un, protams, kāzās.

Ja šajā dienā līs lietus, tad pāris braucienā dosies Scottish State Coach karietē, kas ir ar jumtu un stiklota. Šajā karietē karaliene devās izbraucienā savā 90. dzimšanas dienā.

 
Foto: EPA/Scanpix

Fotogrāfs

Megana un princis Harijs izvēlējušies par savu kāzu fotogrāfu Aleksi Lubomirskiju. Šim fotomāksliniekam abi uzticēja arī savu saderināšanās fotosesiju. Kā izrādās, fotogrāfs arī nāk no dižciltīgas ģimenes.

Kā zināms, karaliskajai ģimenei oficiālie kāzu foto ir ļoti svarīgs kāzu faktors - jo tā ir mūsdienu vēsture, ko ierakstām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu