Kā mērķtiecība un neatlaidība vainagojas panākumiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēks, kurš gūst panākumus dzīvē ir tas, kurš nostāda mērķus un pacietīgi strādā, lai tos sasniegtu. Tā ir upurēšanās un nodošanās idejai. padomi kā nostādīt šos mērķus un kā likt tos lietā, lai gūtu labākus panākumus.

Noskaidro to, kas tev ir jāuzlabo!

Pati svarīgākā lieta ir sevis pilnveidošana. Mērķu uzstādīšana palīdzēs tev saprast paša mīnusus un daudzos dzīves aspektus. Lai to noskaidrotu, tev ir jāuzzīmē karte ar tām, kuras tev padodas un tās ar kurām tev ir grūtības. Svarīgi ir arī pieminēt vēlmes un sapņus attiecībā pret tavu personisko, sabiedrisko un profesionālo dzīvi.

Vai tu jau sāc pamanīt atšķirības starp šiem dažādajiem dzīves aspektiem? Piemēram, sociālās un sabiedriskās dzīves vērtības varētu sastāvēt no tā kādi draugi tev ir svarīgi, bet tavi panākumi un stiprās puses ailītē atrastos ar darbu saistīti tavas dzīves aspekti.

Noskaidrojot kāds ir tavs mērķis!

Tad kad būsi ticis galā ar savas dzīves tikumiem un netikumiem, svarīgi ir to visu apvienot vienā teikumā, kas izskaidroti galveno mērķi. Piemēram, ceļošana apkārt pasaulei ir viena no tavām personiskajām vēlmēm, bet tas nevar būt realizēts, jo tam traucē tava sabiedriskā dzīve un nepieciešamība apmeklēt bārus. Citos vārdos, tev ir vajadzīga nauda lai ceļotu, bet tu nevari neko iekrāt, jo visu naudu iztērē tiekoties ar draugiem. Šajā gadījumā, atšķirība starp tavām vēlmēm un vājībām tiek dēvēta par finansiālo ierobežojumu.

Tagad, kad esi sapratis kas tev ir jādara, tu vari koncentrēties uz lietām, kuras ir svarīgas un neitralizēt savus netikumus un vājības. Zinot kas ir svarīgākais, tev būs iespēja sastādīt plānu un lēnām katru dienu mēģināt tam pietuvoties.

Realizējot tavus mērķus!

Te būs četri diezgan tradicionāli un ierasti mērķi sevis pilnveidošanai. Šos piemērus vari izmantot arī savas dažādo dzīves pušu uzlabošanai, lai piekļūtu tuvāk savām uzstādītajām prioritātēm.

Kļūsti pacietīgāks!

Sastādi sarakstiņu ar lietām, kas tevi traucē un kas liek tev zaudēt pacietību. Ja lielā rīta satiksme tevi satrauc, tad izej no mājas mazliet ātrāk. Varbūt pamēģini citu ceļu vai pat publisko transportu. Braucot uz darbu lasi grāmatu vai klausies mūziku.

Ja tevi kaitina tas, ka darba kolēģi nekad nevar nonākt pie kopēja lēmuma un traucē tavam darbam, tad apjautājies par to vai tev vienmēr ir svarīgi apmeklēt šos mītiņus.

Velti vairāk laika saviem draugiem un ģimenei. Vai tad neceļot draudzenes zvanus un ignorējot mammu noved pie pozitīviem rezultātiem? Koncentrējies uz saviem mērķiem un izlem kad ir svarīgi sevi aizstāvēt un kad vienkārši visu palaist gar ausīm.

Kontrolē savas emocijas!

Esi lietas kursā par visu, kas varētu stāties tavā ceļā. Paskaties uz mazajiem un nožēlojamajiem sunīšiem, kuri bezjēdzīgi rej vai nekaunīgiem politiķiem un sapratīsi, ka esi daudz iecietīgāks un vērtīgāks.

Atpazīsti lietas, kas tevi satrauc! Ja jūti, ka tūlīt notiks kaut kas tāds, kas liks tev izblamēties, tad dodies uz tualeti vai dodies vienkārši pastaigā. Ja jūti, ka uzdotais darbs tev ir pārāk sarežģīts, tad pārrunā to ar savu priekšnieku un varbūt prasi pēc asistenta.

Izskaiti līdz desmit pirms ļauj savām emocijām vaļu. Ja nepārtraukti bļauj uz savas draudzenes, tad varbūt jūsu attiecībām nav lemts turpināties.

Uzlabo savu kopējo stabilitāti!

Centies tikt vaļā no netikumiem un atmet smēķēšanu, kā arī centies ēst mazāk. Izveido budžetu un pie tā arī pieturies! Izstrādā laika posmu galvenā mērķa sasniegšanai!

Palielini savu stabilitāti samazinot tēriņus kafetērijā. Mēģini aktīvi kontaktēties ar saviem darba kolēģiem!

Atstāj laiku arī izpriecām!

Lai arī tas šķiet mazliet par daudz mēģināt atrast laiku jautrām nodarbēm ikdienā, tas ir viens no vissvarīgākajiem veidiem kā panākt tavas dzīves kvalitātes nostiprināšanu. Atbrīvē laiku nedēļas nogalēs un nesēdi vienkārši uz dīvāna un neblenz televizora ekrānā. Dodies uz veikalu un nopērc svaigus dārzeņus.

Pavadi laiku pastaigājoties pa parku (vēlams, protams, ne viens) un sāc visas šīs lietas iekļaut savu mērķu sasniegšanai.

Dodies uz bāriem un klubiem, tiecies ar draugiem un meitenēm. Nedēļas nogalē dodaties ar draugiem uz laukiem atpūsties! Bet vienmēr esi ar skaidru prātu un nekad neaizmirsti un nenovirzies no saviem mērķiem!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu