"Caines Beach Party" pārtapis par "Baltic Beach Party" (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājā populārais pludmales festivāls "Caines Beach Party" pārtapis par "Baltic Beach Party", piesaistot plašāku pašmāju un viesmākslinieku loku un cerot kļūt par aizraujošāko notikumu ne vien Latvijas vasaras dzīvē, bet visā Baltijā.

Kā žurnālistus informēja festivāla rīkotāji Raivo un Mareks Mediņi, šogad pludmales festivāls notiks piekto reizi un tā darbība norisināsies divas dienas un divas naktis - 22. un 23.jūlijā. Paredzēts, ka festivālā piedalīsies kopumā 20 muzikālas apvienības, no tām septiņas būs ārvalstu, pārstāvot dažādus mūzikas žanrus.

Festivāla programma tiek veidota tā, lai tā būtu saistoša ne vien Latvijas publikai, bet arī lietuviešiem un igauņiem. Bez Latvijas atzītākajām grupām un mūziķiem "Baltic Beach Party" uzstāsies Anna Sahlene no Zviedrijas, kas 2002.gadā Eirovīzijas konkursā pārstāvēja Igauniju. Patlaban viņa ir mainījusi muzicēšanas manieri un strādā ar Zviedrijas un ASV mūzikas autoriem.

Pludmales festivālā būs arī "Slobodan River" no Igaunijas, kas izveidota 2002.gadā un ir iecienīta grupa Igaunijas klubos un festivālos. Grupa plāno iekarot arī Eiropas skatuves un radio topus. Tāpat festivālā spēlēs Latvijā iecienītā apvienība "Skamp" no Lietuvas. 1999.gadā šī grupa ieguva leģendārā festivāla "Liepājas dzintars" galveno balvu.

Vēl uz "Baltic Beach Party" skatuves kāps "Captain Jack" no Vācijas, "Audiosmog" no Vācijas, "Amberlife" no Lietuvas, kā arī patlaban veiksmīgi norisinās sarunas un, visticamāk, festivāla organizatoriem izdosies parakstīt līgumu ar grupu "Mumij Troļļ" no Krievijas, kas ir visdārgākā no festivālā viesgrupām.

Sarīkojuma darbība norisināsies uz trim skatuvēm - uz lielās skatuves un divām mazajām skatuvēm, kas atradīsies teltīs. Tā saucamajā disko teltī darbosies dīdžeji, bet šova teltī paredzētas modes skates. Būs arī sacensības pludmales sporta veidos, ūdensmotociklu sacensības, neskaitāmas pludmales atrakcijas un jūras uguns šovs.

Šogad par 70 metriem tiks paplašināta festivāla teritorija Ziemeļu virzienā, ierīkotas papildu ieejas, plānots lielāks apsardzes darbinieku skaits, kā arī pasākuma rīkotāji iepērk pārvietojamās tualetes, jo, kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, Latvijā nav iespējams noīrēt tik daudz tualešu, lai tās būtu pietiekamā daudzumā tik lielā pasākumā, kāds ir pludmales festivāls Liepājā.

Šogad festivālā budžets ir aptuveni 80 000 latu, no tiem 5000 latu ir pašvaldības līdzfinansējums. Pērn pašvaldība pludmales festivālam piešķīra līdzfinansējumu 1000 latu apmērā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu