Radošā darbnīca: daudzveidīgās Lieldienu olas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

TVNET sadarbībā ar radošo studiju «Be Art» piedāvā soli pa solim apgūt brīnišķīga Lieldienu galda dekora darināšanu. Procesā var iesaistīt arī bērnus, kas ar aizrautību palīdzēs! Bez olu tradicionālās krāsošanas pastāv daudz iespēju veidot dekoratīvās svētku olas - lūk, idejas!

Nepieciešams: daudzkrāsains sizals, putuplasta olas, olu čaumalas, pērles, dekoratīvi akmentiņi, spalviņas, sūnas, salvetes, dekupāžas līme un laka, līmpistole.

Foto: TVNET
Foto: TVNET

* Dekupēta ola: no vēlamās salvetes izplēšam detaļu - taureni, ziedu, olu u.tml., ar dekupāžas līmi un otu pielīmējam pie olas, nogludinām, var arī nolakot, lai ilgāk turas un spīd. Dekupētu, krāsotu olu iesēdina dažādu krāsu sizala ligzdiņā (no sizala izveido brīvas formas ligzdiņu, apkārt liek citu, lielāku ligzdu. To visu sēdina māla podiņā, vienreizējā glāzītē, svečturī, sūnās, citā izvēlētā traukā.

Foto: TVNET

* Ņem krāsotas vai dabīgas olu čaumalas, tajās saliek sūnas, virsū nelielās devās uzspiež karsto līmi un ļoti ātri uzber vēlamās pērles un smalkumus. Ar pirkstu viegli piespiež.

Foto: TVNET

* Putuplasta olai pielīmē pērles, sēdina sizalā un olas čaumalā, liek traukā vai sūnās. Plastmasas vai putuplasta olu aplīmē ar maziem, krāsainiem čaumalu gabaliņiem.

Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu