Kam pievērst uzmanību, izvēloties telti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AVERTO īpašums

Mūsdienās tūrisma teltis ir diezgan plaši pieejamas tirgū un atšķiras gan pēc to īpašībām, gan pēc cenu diapazona. Tālāk aprakstīti vairāki nosacījumi, kas Jums palīdzēs izvēlēties labāko telti Jūsu vajadzībām un pieņemt izdevīgāko lēmumu.

Teltis

Konstrukcija. Ja telti paredzēts uzstādīt akmeņainā vietā vai to paredzēts izmantot stiprā vējā, tad labāk iegādātiestelti ar krustveida lokiem, jo šādas teltis ir daudz izturīgākas lielā vējā un tās ir vieglāk uzstādīt akmeņainās vietās vai, pat uz asfalta.

Telts ar krustveida lokiem

Uzstādīšanas ātrums. Izvēloties telti, vajadzētu ņemt vērā arī telts uzstādīšanas ātrumu. AVERTO piedāvāteltis ACUMIRKLIS, kas uzstādāmas un nojaucamas 30 sekundēs.

Teltis ACUMIRKLIS

Foto: AVERTO īpašums

Telts augstums. Parasti teltis, kas paredzētas mazākam skaitam cilvēku ir zemākas, nekā lielākam skaitam cilvēku. Ja esat gara auguma, iesakām iegādāties telti, kas paredzēta lielākam skaitam cilvēku (4 un vairāk).

Vieta ceļa somām un apaviem. Nevajadzētu arī aizmirst par vietu ceļojuma somām un apaviem. Tātad, vai nu vajadzētu iegadāties telti ar vestibilu (priekštelpu), vai telti, kas paredzēta vairāk personām, nekā tajā esat paredzējuši gulēt.

Telts priekštelpa ļaus atbrīvot «dzīvojamo telpu» no liekām mantām, bet sliktu laikapstākļu gadījumā priekštelpā varēs ierīkot virtuvi (protams, ja Jums ir gāzes deglis).

Guļamistabu daudzums. Ja pārsvarā ceļojat ar draugiem vai bērniem, vajadzētu padomāt parguļamistabu daudzumu, lai varētu atpūsties viens otru netraucējot.

Guļamistabu daudzums

Foto: AVERTO īpašums

Ūdens noturība. Ūdensnoturība ir ļoti svarīgs radītājs, kas tiek mērīts mm. Kempinga teltis, kuru ārējā auduma rādītājs ir 2500 mm un vairāk spēs izturēt praktiski jebkuru lietu. Rodas jautājums: Kam ir vajadzīga tik augsta ūdensizturība? Viss ir ļoti vienkārši: ūdens lāsei, kas ar noteiktu svaru krīt no liela augstuma, piemīt kinētiskā enerģija (trieciena spēks) un šī trieciena rezultātā ūdens lāse var vienkārši «caursist» materiālu ar zemu ūdensizturības līmeni. Otrs iemesls - materiāls pakāpeniski nolietojas un laika gaitā tas sāk laist cauri ūdeni. Tāpēc, jo lielākā ir telts materiāla ūdensizturība, jo ilgāk kalpos Jūsu telts. AVERTO piedāvātajām teltīm ūdens noturība ir 3000 mm. Ja ūdens noturība ir zemāka par 1000 mm, tad jārēķinās, ka lietainos laika apstākļos varētu nākties piedzīvot nepatīkamus momentus.

AVERTO piedāvātās teltis

Ventilācija.It īpaši tas ir svarīgi karstā laikā un ja teltī nakšņo vairāk cilvēku, nekā telts to paredz. Laba ventilācija samazina kondensāta apjomu teltī un atvieglo elpošanu.

Slāņu daudzums.

Vienslāņa teltis ir vieglākas par divslāņu teltīm. Ja izvēlieties vienslāņa telti, tad vajadzētu izvēlēties telti ar lodziņu/-iem, pretējā gadījumā no izelpas teltī krāsies kondensāts.

Divslāņu telts sastāv no iekšējās telts un ārējās telts. Parasti iekšējā daļa ir no viegla un gaisa caurlaidīga materiāla. Kvalitatīvākām teltīm šī daļa ir no elpojoša neilona. Svarīgs faktors ir, lai telts iekšpusē ir grīda.

Telts virsējā daļa parasti ir no impregnēta neilona, kas Jūs pasargās no nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Savukārt, gaiss, kas uzkrājas starp iekšējo un ārējo telti kalpo kā termoss - uzglabā iekšējās telts siltumu. Divslāņu teltīm gaisa kondensāts uzkrājas uz ārējās telts klājuma. Tāpēc kvalitatīvām divslāņu teltīm attālums starp iekšējo un ārējo telti ir 7-10 cm - lai šie slāņi nesaskartos un kondensāts nesakrātos iekšējā teltī. Uzstādot divslāņu telti tā ir īpaši rūpīgi jānostiepj, lai lietus laikā telts neieliektos un telts nezaudētu savu divslāņu telts efektu.

Kvalitatīvas divslāņu teltis

Foto: AVERTO īpašums

Lai nav bail ne no vēja, ne no lietus!

Vairāk lasiet šeit:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu