Gastronomiskā performance «Pavasaris»: salaid taureņus vēderā un iekod mīlestībai auss ļipiņā!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzot emociju burves Gundegas Skudriņas nepieradināto vakariņu jeb gastronomisko performanču ciklu «Gadalaiki», Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā norisinājās projekta ceturtā daļa «Pavasaris», kuras vadmotīvi bija – mīlestība un ziedonis. Un jau atkal «Egoistei» bija iespēja šo visu daili, krāšņo emociju gammu, pavasara smaržu un taureņus vēderā baudīt uz nebēdu...

Pavasara tematiku ar dabas mošanos un tās dāvanām performances radošā grupa atspoguļoja gan scenogrāfijā un dizainā, gan gastronomijā un mūzikā, kam īpaši romantisku noskaņu radīja Salaspils Nacionālā botāniskā dārza krāšņā vide.

Piecus pavasara vakarus 150 viesi baudīja izsmalcinātu, šefpavāra Andra Jugāna (restorāns KUK BUK) īpaši šim pasākumam radītu maltīti no pavasara dāvātajām veltēm – gan kurkstošām vardēm un laiskiem gliemežiem, gan brīvsolī tikušām sliekām un nupat izdīgušiem burkāniem un bietēm.

Maltītes lielākie pārsteigumi šoreiz bija

dzīvības sula no koku stumbriem, skābeņu dzira, maltītes dalībnieku acu priekšā izaugušās dārza veltes, mutuļojošā strautā peldoša sparģeļu krava un mutē kūstoši ābeļu ziedi.

To visu iedvesmoja un ar vīteriem pavadīja pavasara vēstneši – putni.

Foto: Ainārs Mazjānis, Jānis Vīksna

Pasākuma idejas autori – producente Gundega Skudriņa un scenogrāfs Mārcis Ziemiņš – pavasara maltīti ļāva baudīt no nupat izdīguša mauriņa paklāja, iejūtoties dārznieku lomā, vērojot burbuļojoša strauta straumi un izbaudot dabas kņudēšanu, čabēšanu, putnu vīterošanu. Savukārt desertu viesi izgaršoja, laiski šūpojoties zem mirdzošu ābeļu zariem un klausoties putnu dziesmās.

«Gadalaiku» projekta ceturto daļu «Pavasaris» palīdzēja īstenot projekta vadītāja Nora Ūpe, pavāra asistenti Guntars Karāns un Konstantīns Mirončiks, DJ Mareks Ameriks, aksesuāru dizainere Una Bērziņa, putnu balsis – Laura Jēkabsone, Elīna Šmukste, Nora Vītiņa un Zane Stafecka, performatori Jana Herbsta, Maksims Busels, Gabija Bīriņa un Modris Opelts, bet norises vietu laipni atvēlēja Salaspils Nacionālā botāniskā dārza draudzīgais kolektīvs.

Pavisam gadalaiku cikls noritēja četrās performancēs – katra savā gadalaikā, dabā, jebkādos laika apstākļos. Par īpašo vakariņu sīkāku norisi to dalībniekiem iepriekš nebija nekādas informācijas – gan norises vieta, gan gaita bija noslēpums. 150 biļetes uz performanci «Pavasaris» tika izpirktas pusstundas laikā.

Jau informējām, ka projekta «Gadalaiki» pirmā daļa norisinājās jūras krastā Tūjā un tās vadmotīvs bija uguns, performance «Rudens» norisinājās Ungurmuižas parkā un tās vadmotīvs bija krāsas, bet «Ziema» notika Gulbju ezera krastā, atpūtas centrā «Spāre», un tās vadmotīvi bija mežs, baltums, aukstums.

Publicitātes foto - Ainārs Mazjānis, Jānis Vīksna

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu