Žurnāla «Pastaiga» septembra numurā publicēts Latvijas līderu tops

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žurnāla «Pastaiga» septembra numurā publicēts Latvijas līderu tops, kas veidots, apkopojot divdesmit dažādu nozaru profesionāļu ekspertu viedokļus un komentārus. Topā kopumā minēti 129 līderi.

Jau daudzus gadus žurnāls «Pastaiga» septembra numurā publicē kādu īpašu topu. Tieši «Pastaiga» pirmie veidoja Latvijas miljonāru sarakstus, vēlāk pētīja lielākos pelnītājus un zaudētājus, pēc tam – kuri ir Latvijas ietekmīgākie cilvēki. Šogad žurnāla komanda ir sagatavojusi Latvijas līderu topu – noskaidrojot mūsu spēka cilvēkus, kuri var, grib un dara; cilvēkus, kuru viedokļi ir būtiski citiem – gan savas nozares pārstāvjiem, gan plašākai sabiedrībai; cilvēkus, kuru uzņēmības stāsti iedvesmo, pierādot, ka spēcīga personība, līderis spēj daudz izdarīt valsts attīstībai un mūsu katra labklājībai.

Lai tops aptvertu iespējami plašu nozaru pārstāvniecību, tika pieaicināti dažādu jomu eksperti: Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs,režisors un uzņēmējs Andrejs Žagars,politologs Jānis Ikstens, Banku augstskolasmaģistra studiju programmas Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās direktore, uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītājaDita Danosa, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Raidorganizāciju asociācijas vadītāja Gunta Līdaka, finansiste, sabiedriskā darbiniece, mecenāte Irīna Pīgozne, grāmatizdevējs Jānis Oga, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, investīciju baņķieris Ģirts Rungainis, Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits, reklāmas nozares eksperts Ēriks Stendzenieks, ekspolitiķis, Latvijas ostu asociācijas izpilddirektors Kārlis Leiškalns, uzņēmējs, B-Bārs līdzīpašnieks Andris Reizenbergs, jurists Lauris Liepa,DDB Latvija vadītājsAndris Rubīns,tehnoloģiju bloga Kursors.lv galvenais redaktorsKristaps Skutelis,reputācijas vadības kompānijas Lejiņa & Šleiers vecākais partnerisJuris Šleijers,jauno mediju un digitālā mārketinga speciālistsArtūrs Mednis.

Eksperti kopumā nosaukuši 129 spilgtas Latvijas personības. Visbiežāk minētie ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzņēmēji Arnis Riekstiņš, Normunds Bergs un Uldis Pīlēns, mūziķis Renārs Kaupers. Līderu sarakstā ir arī ārsti un zinātnieki, sportisti un rakstnieki, komponisti un politiķi utt.

Žurnāla «Pastaiga» galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere atzīst, ka tik plaša līderu amplitūda ir bijis pārsteigums pašiem: «Pieļāvām, ka tiks minētas tikai un vienīgi visiem labi pazīstamas personības, bet atklājām daudzus plašākai sabiedrībai maz zināmus, bet tiešām īpašus, varošus un darošus cilvēkus. Piemēram, Anna Andersone, viena no Latvijas start-up komūnas līderēm, kustības «Riga TechGirls» iniciatore, jauna, gudra, enerģiska sievietear lielisku izglītību un neparastu karjeru,kas lauž stereotipus un pierāda sevi tehnoloģiju biznesā. VaiDāvis Kaņepe, īsts cilvēks orķestris, radošo ideju vietas «Kaņepes Kultūras centrs» dibinātājs un saimnieks, Itālijā izglītojies kinorežisors, viens no festivāla «Komēta» organizētājiem, pagūst gan cīnīties par Rīgas tukšo ēku atdzīvināšanu, gan vest šurp pasaules līmeņa mūziķus. Tāds spēks!»

Žurnāla septembra numurā lasāmas intervijas ar līderu topā minēto kiberdrošības eksperti, Igaunijas pirmo lēdiju Ievu Ilvesu, uzņēmējiem Annu Andersoni un Dāvi Kaņepi.

Foto: Publicitātes foto

Šāds žurnāla «Pastaiga» līderu tops tiks veidots arī 2017.gadā.

Izdevniecība Rīgas Viļņi Latvijā darbojas jau deviņpadsmit gadus, ar nozarē līdz šim nebijušiem panākumiem veiksmīgi sākusi darbību visā Baltijā un arī Somijā. Atbilstoši mūsdienu dzīves ritmam izdevumi pieejami ne tikai drukātā, bet arī digitālā formātā internetā un pasaules lielākajos mobilo lietotņu veikalos – App Store un Google Play.Izdevniecība sasniedz katru trešo preses lasītāju un katru ceturto interneta lietotāju Latvijā!

Kopā tiek izdoti 17 žurnāli, trīs laikraksti un divi interneta ziņu portāli: Rīgas Viļņi, Patiesā Dzīve, Deviņvīri,100 labi padomi, Kas Jauns, Kas Jauns Avīze, Sīrups, OK!, Pastaiga, Pastaiga.ru, Tautas Veselības Avīze, Laimīgā Programma, Otkrito, Mīklas, Laimīgās Mīklas, Likums un Taisnība, Ko Ārsti Tev Nestāsta, Ko Gydytojai Tau Nepasako, Mida Arstid Sulle Ei Raagi, Čto vrači vam ne govorjat, www.kasjauns.lv, www.otkrito.lv. Papildus tiek izdoti dažādi tematiskie žurnālu speciālizlaidumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu