Starptautiskā kafijas diena

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Vai kādreiz esi iedomājies sazināties ar draugiem pie rīta kafijas? Ja nu tas būtu iespējams ar ikvienu pasaulē? Arī Latvijas iedzīvotāji Starptautiskajā kafijas dienā aicināti piedalīties unikālā zibakcijā – 24 stundas ilgās tiešsaistes svinībās Facebook.

Labrīt, pasaule! dienas garumā iesaistīs kafijas cienītājus visā pasaulē vienotā kafijas tases zibakcijā, kur cilvēki no vairāk nekā 60 pasaules valstīm augšupielādēs tūkstošiem video, kā viņi izbauda savu rīta kafiju.

Vēl nebijusī vienojošā iniciatīva rīta kafijas spēka godināšanai tiks sākta Austrālijā. Tālāk Labrīt, pasaule! turpinās savu ceļu un sekos saullēktam apkārt zemeslodei, sniedzot tiešsaistē ieskatu, kā cilvēki visā pasaulē sāk dienu ar tasi kafijas.

Tūkstošiem cilvēku visā pasaulē jau ir dalījušies ar savu kafijas mīlestību, augšupielādējot video ar kafijas pašiņiem. To paveikuši gan vietējās slavenības, gan arī populāras personības no kanāla YouTube, Instagram, Twitter, blogeri un vlogeri, un pat patiesie kafijas audzētāji – lauksaimnieki.

Vēlaties uzzināt vēl kādu jaunumu par kafiju pirms rītdienas svinībām?

Lūk, apkopoti 10 interesanti fakti par kafiju!

1. Kafija pirmo reizi tika atklāta Etiopijā.

2. To atklāja gani, pamanījuši, ka pēc pupiņu baudīšanas aitas sāk dejot.

3. Kafija ir viens no trim visvairāk lietotajiem dzērieniem pasaulē.

4. Brazīlija ražo 40% no visas pasaules kafijas, nākamās ir Vjetnama un Kolumbija.

5. Vārds kafija cēlies no arābu kaweh, un tas nozīmē spēku jeb enerģiju.

6. Espresso ir tik svarīga Itālijas kultūras daļa, ka šo dzērienu aizsargā pat tās valdība.

7. Frappe ir iecienīts kafijas dzēriens Grieķijā, kura gatavošanā izmanto pienu, cukuru un NESCAFE.

8. Lielākās kafijas pupiņas pasaulē ir meklējamas Nikaragvā.

«Kā laba tase kafijas visā pasaulē mūs vieno tikai dažas lietas. Mēs esam patiesi saviļņoti par šādu globālu iniciatīvu, kas apvienos cilvēkus no tik dažādām valstīm. Ar rīta kafiju Starptautiskajā kafijas dienā mēs ceram ikvienam radīt īpaši svinīgu notikumu, kas visus apvienos ne tikai virtuāli, bet arī dzīvē,» uzskata pasākuma organizatoru pārstāvis, NESCAFE globālais mārketinga vadītājs Maikls Kristmens (Michael Chrisment).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu