Agneses pārgājiena 9.diena: līdz galamērķim 62 km, bet spēki izsīkst. Vai viņai izdosies sevi pārvarēt?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Divu bērnu mammas, šarmantas, sportiskas, drosmīgas un piedzīvojumu kāras sievietes Agneses ceļojums kājām pa Igauniju 10 diennakšu garumā tuvojas noslēgumam. Viņa gandrīz to ir paveikusi, par spīti nelabvēlīgajiem laika apstākļiem un daudzu neticībai, ka tas tiešām ir pa spēkam trauslai sievietei vienai aukstumā un mežā bez ierastā komforta - mīkstas gultas siltā mājā, dušas, sātīga ēdiena un līdzcilvēku apskāvieniem. Tomēr līdz galamērķim vēl ir 62 km un Agnesei sāp kājas, naktīs ir auksti, kļūst arvien grūtāk. Vai viņai pietiks spēka līdz galam? Agneses līdzjutēji - bērni, ģimene, draugi, paziņas un TVNET lasītāji, lūk, 9.dienas stāsts Agneses acīm.

Sakopju aiz sevis namiņu, neskatoties uz negulēto nakti, jūtos spirgta, un raitā solī dodos ceļā. Pēc 12 km sasniedzu mazpilsētu Kilingi-Nomme, kurā ir divi veikali un divas kafejnīcas.

Ļoti gribētos pasēdēt kafejnīcā, ļoti.

Bet ir agrs un abas kafejnīcas vēl slēgtas, un labi, ka tā! Ja es tur ieietu, viegli mani ārā nebūtu dabūt.

Nevaru vēl ļaut sev atslābināties - līdz Latvijai atlikuši 62 km.

Ieeju pārtikas lielveikalā (visa maršruta garumā tieši uz trases ir tikai 2 vai 3 veikali, uz pārējiem jāiet līkums), un ir sajūta, ka es varētu nopirkt visu, kas tajā atrodams. Kārojas tas un arī šis!! Nopērku to, kas nepieciešams divām dienām, un turpat iepretim veikalam, saulītē uz tirgus galda ieturu pusdienas.

Cik labi uzkost tomātu! Un tik ļoti garšīgs šķiet ābols!

Pēc pusdienu pauzes dodos tālāk. Šodien jānoiet vēl 24 km, saule silda, un mans organisms pēkšņi pasaka: «Stop!!» Es vairs nevaru - kājas sāp, spēka nav; ceļš ved kalnā - garš, lēzens, nogurdinošs kāpums. Jāstājas malā.

Šī ir pirmspēdējā pārgājiena diena, vai tiešām es salūzīšu un apstāšos tagad?

Piesēst te īsti nav kur, atpūšos tāpat, izvingrinu kājas, novelku lieko apģērbu, pārvelku apavus, uzēdu gabaliņu šokolādes un kārtīgi padzeros. Spēks, šķiet, atjaunojas, un es lēni un apdomīgi atsāku iet. Apavu maiņa un mazā pauzīte ir līdzējuši, bet ātrums nav nekāds lielais. Un nevajag arī, steigas nav.

Pēdējie 10 km prasa 3 atpūtas pauzes.

Spēka ir pavisam maz, kad nonāku upes krastā, koku ieskautā meža namiņā.

Tas izskatās pēc rūķu mājiņas - durvis zemas, iekšā ejot, jāpieliecas, tāpat kā iepriekšējā namiņā vidū ugunskurs, bet te, man par lielu atvieglojumu, malka ir sausa un daļa pat saskaldīta. Namiņš paredzēts vasaras atpūtai - visur ir šķirbas, pa kurām tiek iekšā aukstais gaiss, bet, guļot uguns tuvumā, nesalst.

Esmu ieradusies 17:00 un labi paēdusi (paldies lielveikalam!!), ielienu guļammaisā, lai pasildītos un momentā aizmiegu. Ik pa laikam piemetot ugunskurā malku, guļu un beidzot nesalstu. Bet, lai neliktos kā pasakā un zinot visas manas iepriekš piedzīvotās likstas, pat neticami, brīdī, kad izeju ārā uz tualeti, uz matrača uzlēkusi dzirkstele. Atrodu izolācijas lentas galu, salīmēju, bet nekā - tas laiž ārā gaisu. Nu ko, jautrība laikam nebeigsies nekad!

Tā kā esmu gulējusi jau kopš 18:00, tad prātā ienāk doma celties, iedzert kafiju, parakstīt un ar gaismiņu vai varbūt pat vēl pa tumsu doties ceļā. Līdz Latvijas robežai 38 km.

Šie būs ļoti grūti kilometri, jo manas kājas potīšu rajonā ir sāpīgas un mazkustīgas.

Ceru, ka māju tuvums palīdzēs virzīties uz priekšu.

Ir 3:30, iešu uz upi pēc ūdens putrai, paēdīšu un posīšos ceļam.

Latvija, gaidi mani!!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu