Lai iegūtu tiesības, sievietēm būs jākārto papildu eksāmens!*

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pamatojoties uz starptautiskiem, vispāratzītiem pētījumiem, CSDD plāno ieviest papildu eksāmenu autovadītājām sievietēm - rezerves riteņa nomaiņu.

Sākot ar 2018. gada 1. janvāri, sieviešu kārtas autovadītājām būs jāiziet obligāta papildu apmācība par automašīnas rezerves riteņa nomaiņu, par kura nokārtošanu tiks saņemts sertifikāts. Kopējā kursa apjoms aizņem 24 h, no kā 16 stundas ir teorētiskā daļa, bet 8h praktiskā kursa izpilde.

CSDD skaidro, ka šāda veida kursi ir ieviesti ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas un pasaules valstīs. Pieredze rāda, ka šāda veida kursa ieviešana sievietēm ne tikai ļauj apgūt padziļinātas zināšanas par automašīnas ritošo daļu un nodrošina uz ceļa zināmu drošību un neatkarību, bet arī ceļ sievietes pašapziņu.

Pēc TVNET rīcībā esošās informācijas, patlaban šāda veida eksāmenu Latvijā piedāvā tikai viens uzņēmums SIA «Femin weel», kurš ir kādas Latvijas lielpilsētas valdošajai koalīcijai pietuvināta juridiska persona.

* Šis ir 1. aprīļa joks, un tā saturs ir izdomāts!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu