Karalienes Elizabetes dzīve 91. gadu griezumā. Vai zini, kāpēc viņa dzimšanas dienu svin 2 reizes gadā?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Lielbritānijas karalienei aprit 91, un šajā vecumā viņa aizvien izskatās labi, veselīgi un dzīvi mīloša. Un ir jau arī par ko - jo jāpieskata ne tikai divi mazbērni - princis Viljams un princis Harijs, bet arī jāpriecājas par mazmazbērniem, ko iemīlējusi ir teju visa pasaule. Karaliene Elizabete savā 91 gada vecumā var lepni atskatīties uz savu dzīvi, kas ir bijusi krāšņa un arī mīloša. Daudz laimes un veselības, karaliene Elizabete!

Karaliene savu dzimšanas dienu, patiesībā svin divas reizes gadā - aprīlī un jūnijā. Divdesmit pirmajā aprīlī karaliene ir dzimusi, bet oficiālā balle un pieņemšana vienmēr notiek siltā laikā - jūnijā. Bet kāpēc tas tā notiek?

Šī tradīcija aizsākusies jau Džordža II laikā (1748) un tā pamatojama ar Lielbritānijas nepastāvīgajiem laika apstākļiem.

Džordža dzimšanas diena bija novembrī un tas ir pārāk auksts laiks, lai organizētu parādes, tad nu svinīgo mirkli pārcēla uz vasaras sākumu.

Karalienes Elizabetes dzimšanas diena šogad plānota 17. jūnijā. Visticamāk viņa aplūkos svinīgās parādes un zalves un tad pavadīs vakaru privātā gaisotnē, kopā ar ģimeni.

Aicinām arī tevi atskatīties uz vēsturiski nozīmīgiem foto mirkļiem, kas raksturo Lielbritānijas karalienes dzīvi kopš pirmajām dienām stumjamos ratiņos!

Elizabete II dzimusi 1926.gadā un 1952.gadā tika kronēta par karalieni.Karalienei un viņas vīram princim Filipam ir četri bērni.

Atzīmējot karalienes Elizabetes II deviņdesmit gadu jubileju, rodas jautājums, kā viņa sevi uztur tik spriganu? Lūk, pāris lietas, kuras vajadzētu mācīties no pasaules iemīļotās karalienes.

  • No karalienes Elizabetes II varam mācīties regulāru ēdienreižu ievērošanu, kas patiešām ir veselīgi ikdienā, un, ja ēdiens ir sabalansēts un nav par daudz, tas arī neradīs lieko svaru.
  • Mērenība un pieticība laikam raksturos karalieni Elizabeti II līdz mūža galam. Iespējams, tas arī tāpēc, ka kara laikā nācās piedzīvot arī naudas taupīšanas un kuponu krāšanas laikus. Jā, viņai garšo dzērieni - bet tikai viens vai divi.
  • Starp citu, viņas tradīcija ir pirms lenča izdzert glāzi džina ar toniku un aperitīvu «Dubonnet», kam pievienots ledus kubiciņš un citrona šķēlīte. Tas nemaz nav slikti kuņģa darbības uzlabošanai.
  • Ne vien stresa mazināšanai, bet arī sportam. Karaliene ik dienas dodas garās pastaigās ar saviem mīļajiem korgijiem un tāpat ir bieži redzama zirga sedlos. Mīlestība pret dzīvniekiem liek tev tapt aktīvam.
  • Karaliene arī vienmēr domā par savu stāju - lai mugura ir taisna. Joga, riteņbraukšana, pastaigas, skriešana, teniss - tie visi ir osteoporozes ienaidnieki un labākie draugi tavai sirdij.
  • Ja tev ir mīloša ģimene, kas tevi atbalsta ik uz soļa, un tu redzi tās turpinājumu savos bērnos, mazbērnos - tā ir motivācija dzīvot vēl ilgi. Laimīgs cilvēks ir arī veselīgs cilvēks, tāpēc mēģināsim būt tādi!

Un karalienei dzimšanas dienā vēlam stipru veselību un dzīvesprieku!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu